Verslag 2012

2012


Dond. 17/12/12:   Vet. L.S.K.  -  ZCGDV:  4 - 10

Slechts 1 helft kunnen standhouden, daarna les in efficiënt afwerken!!!

Ploegopstelling:

Doel:  Luc VdB.

Veldspelers:   Joris D.  -  Jan VH.

Davy L. -  Gio H.  -  René P.

Doelptn.:  Joris D. (2) - Davy L. -  Jan VH.


 

Dond. 03/12/12:   Vet. L.S.K.  -  Veritas:  3 - 6

Goede momenten maar fysisch kwamen we tekort!!!

Ploegopstelling:

Doel:  Eric VH.

Veldspelers:   Dirk J. - Roel R. - Joris D.

Davy L. - Luc J. - Dirk G.

Doelptn.:  Joris D. (2) - Luc J.


 

Vrijd. 09/11/12:   Vet. Olmen Sport  -  Vet. L.S.K.:  2 - 2 

En toen viel het licht uit!!!

Wat hadden we graag het seizoen afgesloten met een klinkende overwinning! En als we een hele wedstrijd op peil van de eerste helft hadden gespeeld, was dit ook zeker gelukt! Toen lukte immers bijna alles: rustig uitvoetballen, technische hoogstandjes, vlotte combinaties, . . . kortom we waren op alle gebied baas en dat leverde ook 2 mooie doelpunten op. Bij het eerste "haspelde" Avni M. de bal, die eigenlijk al 3 keer over de doellijn moest getrapt worden, uiteindelijk tegen de netten. Een goedspelende en klaarkijkende Marc VdB. haalde 2 min. later onverbiddelijk uit en vanop 25 m. krulde hij de bal magistraal over de verbouwereerde thuisdoelman! We hadden de match volledig in handen en hadden zelfs de voorsprong kunnen uitdiepen op een snelle counter via Roger VB. die ideaal teruglegde op de inlopende Davy L., maar die kraakte volledig zijn schot: ruststand 2 - 0 en toen viel het licht uit!

Lampen moeten dan minstens 15 min. afkoelen om terug te kunnen branden, maar dat kwartier afkoeling en enkele sigaretten waren genoeg om ons uit ons ritme te halen! Ons spel werd te slordig, iedereen liep uit positie en individu was belangrijker dan ploeg. We speelden met vuur! En aanvankelijk kon doelman Dirk G. ons nog rechthouden met 2 miraculeuze reddingen, maar uiteindelijk moest hij zich gewonnen geven op een geplaatste kopbal (1 - 2) Spijtig voor hem verkeek hij zich enkele min. later op een lage schuiver en de bordjes stonden zelfs gelijk! En toen speelde de scheids een hoofdrol! In het begin van de 2de helft had hij al een duidelijk handsspel door de vingers gekeken en toen Davy L. 5 min. voor tijd vanop links ideaal centerde, stopte een thuisverdediger de bal in de backlijn met de hand: weg kans en geen strafschop! En de scheids hij flaterde voort! Een duidelijke terugspeelbal op de doelman durfde hij ook niet te bestraffen en dus floot hij maar af (3 min. te vroeg). Een gelijkspel is zeker geen slechte seizoensafsluiter, maar er had meer ingezeten!

Ploegopstelling:

Doel:  Dirk G.

Achter:   Frans J.  -  Stefan A. - Louis B.  -  Jan VH.

Midden:  Avni M.  -  Dirk J.  -  Marc VdB.  -  Geert W.

Voor:   Roger VB.  -  Davy L.

Res.:  Luc J.  -  Joris D.
Woensd. 31/10/12:   Vet. L.S.K.  -  Landelijke Gilde:  5 - 0 

Met "scorende" spitsen (Mirek en Roger) kom je heel ver!!!

Voor de laatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen de Landelijke Gilde Kolonie daagden 14 spelers op. Na 20' een verplichte dubbele vervanging: door een foutieve tackle moest nieuweling Joris M. met een ernstige enkelblessure naar de kant en ook keeper Eric VH. (die onze ploeg rechthield met enkele opmerkelijke tussenkomsten) ondervond weer hinder van een kleine verrekking. Louis B. trok dan maar de handschoenen aan! Kort nadien werd Mirek W. aangespeeld schuin links voor doel en hij trapte prompt de bal tegen de netten in de kortste hoek voorbij een verbouwereerde keeper. Ruststand 1-0. Na de rust werd de wedstrijd al vlug beslist. Luc J. (goede invalbeurt!) werd na een bruggetje tegen de grond gewerkt en een correct leidende scheids wees terecht naar de penaltystip. Roger V.B. was er al de kippen bij en zette de strafschop feilloos om in de linker benedenhoek. De Landelijke Gilde trachtte de bakens te verzetten, nam achteraan risico's door te pas en te onpas de buitenspelval open te zetten, doch een lepe Mirek W. verscheen hierbij tweemaal voor de bezoekende keeper en rondde telkens beheerst af. De bezoekers konden hier weinig tegenoverstellen buiten een vrijschop die maar nipt naast ging en een afgeweerde bal door doelman Louis B. die door een bezoeker goed geplaatst werd doch op de lat uiteenspatte. Onze verdediging had het zaakje onder controle en een onbaatzuchtige Mirek W. presenteerde Roger VB zijn 2de goal van de avond en zette hem vrij voor de keeper. Roger trapte binnen en legde alzo de eindstand vast op 5-0.

Ploegopstelling:

Doel:  Eric VH - Louis B.

Achter:   Jan VH.   -  Dirk J.  -  Davy L.  -  Joris D.

Midden:  Geert W.  -  Joris M.  -  René P.  -  Luc H.

Voor:   Roger VB.  -  Mirek W.

Res.:  Marc VdB.  -  Luc J.


 


Woensd. 24/10/12:   Vet. Rauw VV  -  Vet. L.S.K.:  6 - 3

Open-deur-dag in verdediging en blunderende scheids bepalen wedstrijd!

Onze fietsende reporter was slechts enkele minuten te laat en toch had hij al 2 doelpunten gemist: de snelle openingstreffer van Rauw VV en de gelijkmaker van Roger VB. En omdat de prangende fases en de noemenswaardige feiten elkaar in snel tempo bleven opvolgen in een genietbare eerste helft op het mooie, maar grote A-terrein van Rauw VV vermelden wij slechts de voornaamste. Er was aan beide zijden constant doelgevaar en beide keepers waren zeker niet werkloos! De thuisploeg werkte het best af, maar werd flink geholpen door een blunderende scheidsrechter: zeker 2 doelpunten werden gescoord uit voorafgaandelijk duidelijk buitenspel! En een onzekere L.S.K.-verdediging (nietwaar Louis B.) liep te vaak uit positie en maakte het soms te gemakkelijk voor de tegenstander. Toch kregen ook wij mooie kansen: een goed geplaatste kopbal van Dirk J. werd uit de benedenhoek gehaald door de Rauw-keeper, een lobbal van Roger VB. miste doel, een loepzuivere kans werd door Avni M. vakkundig de nek omgewrongen, . . . Roger VB. en Avni M. scoorden elk wel een fraai doelpunt, zodat bij de rust een zaalvoetbalscore op het bord stond: 6 - 3

Ondanks deze grote achterstand kwam onze ploeg toch gemotiveerd uit de kleedkamer. Enkele vervangingen (15 spelers stonden vermeld op het officiële wedstrijdblad: wat een weelde!) brachten het nodige evenwicht in de ploeg. En weer was de scheidsrechter de zondeboek: deze keer floot hij een mooie aanval van onze ploeg onterecht af wegens buitenspel en belette zo dat wij de aansluitingstreffer scoorden. Stilaan verwaterde de wedstrijd. Er kwamen nog wel kleine kansjes aan weerszijden, maar beide keepers hielden hun netten schoon, zodat na een matige 2de helft de ruststand ook de eindstand werd! P.S.: hartelijk welkom aan de 2 "nieuwe" Lommel S.K. veteranen Joris Maes en Jan Van Ham!

Ploegopstelling:

Doel:  Dirk G.

Achter:   Frans J.  -  Dirk J.  -  Louis B.  -  Jan VH.

Midden:  Avni M.  -  Joris M.  -  René P.  -  Geert W.

Voor:   Roger VB.  -  Davy L.

Res.:  Roel R.  -  Geert M.  -  Joris D.  -  Luc J. 

Woensd. 17/10/12:   Vet. L.S.K. - Kiefhoek Sport:  6 - 2

Zelfs met 10 spelers (na de rust) maatje te groot voor jeugdige tegenstander.

Wegens buitenlandse verplichtingen van onze reporter (scoutingsopdrachten, want versterking kunnen we altijd gebruiken!) deze week geen verslag van de gemakkelijk gewonnen wedstrijd tegen Kiefhoek Sport (een onbekende tegenstander vermits dit de eerste keer was dat we tegen hen speelden). Coach Joris D. (die zelf gekwetst uitviel bij de rust) gaf ons volgende ploegopstelling en doelpuntenmakers door en wilde absoluut vermelden dat gelegenheisdoelman Eric VH voor de rust enkele miraculeuze reddingen uit zijn mouw schudde!

Doelpunten: Luc H., Davy L., Geert W. (2) en Roger VB. (2)

Ploegopstelling:

Doel:  Eric VH.

Achter:   Luc J.  -  Dirk G.  -  Louis B. - Joris D.

Midden:  Geert W.  -  Luc H.  -  Joris M.  -  Marc VdB.

Voor:   Roger VB.  -  Davy L.


 

Woensd. 10/10/12:   Vet. L.S.K. - Vet. Eksel:  1 - 2

Overklast voor de rust, te weinig gekregen na de rust?

Ploegopstelling:

Doel:  Dirk G.

Achter:   Joris D.  -  Louis B.  -  Bart R. - Geert M.

Midden:  Roel R.  -  Luc H.  -  René P.  -  Geert W.

Voor:   Avni M.  -  Davy L.

Inv.: Luc J. 

Woensd. 03/10/12:   Vet. L.S.K. - FC Lansiers:  5 - 2

Mooie doelpunten maar de uitslag zegt niet alles!

Tegen een versterkt FC Lansiers dat uit was op een revanche voor de 1 - 5 pandoering in de

heenmatch, speelde onze ploeg, met enkele opmerkelijke nieuwelingen (Mirek W. en Joris M. = blijven komen jongens!!!), een beresterke wedstrijd. De jonge en bikkelharde tegenstander (soms op het randje af) probeerde ons te verschalken met lange passes. Maar sterk verdedigend werk van onze achterhoede o.l.v. gelegenheidslibero Davy L. (puike wedstrijd Davy!) hield al bij al gemakkelijk stand. En op één van onze gevaarlijke tegenprikken belandde een afgeweken voorzet in de voeten van Patrick T., die zijn tegenstrever ijzig kalm uitkapte en de bal netjes in de verste hoek plaatste (1 - 0) Ook linksachter Joris D. trok geregeld mee naar voor en op een strakke voorzet van Joris deviëerde een Lansier-speler de bal onhoudbaar voorbij zijn eigen doelman (2 - 0). En de 3 - 0 was een klasseflits van Mirek W. zodat er bij de rust een geruststellende voorsprong op de bordjes stond.

Na de rust aanvankelijk een gelijkopgaande strijd met de Lansiers licht in het voordeel maar toch kwamen we 4 - 0 voor door een "beauty" van Avni M. (eentje om in te kaderen Avni!) Wedstrijd gespeeld? Zeker niet! Door enkele kleine foutjes kon FC Lansiers kort na elkaar 2 keer tegenscoren en werd het nog spannend. Gelukkig konden we rekenen op enkele prima tussenkomsten van een weer goed keepende Dirk G. Toen ver in de tweede helft Mirek W. weer een nummertje opvoerde, de Lansier-verdedigers op een hoopje speelde en perfect de inlopende Luc J. bediende, die beheerst de 5 - 2 binnentrapte, was de match toch gespeeld. Een mooie overwinning o.l.v. een goed leidende scheids Eric V.H.!

Ploegopstelling:

Doel:  Dirk G.

Achter:   Roel R.  -  Louis B.  -  Davy L. - Joris D.

Midden:   Avni M.  -  Patrick T.  -  René P.  -  Joris M.

Voor:   Roger VB.  -  Mirek W.

Inv.: Luc J.

Woensd. 26/09/12:   Vet. L.S.K. - Stormvogels: 2 - 3

Gelijkspel was zeker verdiend geweest!!!

De geplande tegenstander KWB Hechtel liet ons voor de tweede keer dit seizoen in de steek door een laattijdig forfait, maar dank zij het snel reageren van onze secretaris Luc J. kon er toch gevoetbald worden. Een jong en dynamisch FC Stormvogels was voor het eerst onze tegenstander en onze Veteranen waren blijkbaar erg onder de indruk van deze goedvoetballende, snelle en efficiënte ploeg. Zo erg zelfs dat zij tijdens de eerste helft meenden enkele cadeautjes te moeten uitdelen. Rond tegengoal 1 en 3 zat een grote strik en ook het tweede doelpoent was zeker te vermijden (wie het schoentje past . . .) In het spel lagen we echter niet onder en ook onze motivatie was uitstekend. We bleven knokken en geloven in een goede afloop en net voor affluiten werden onze inspanningen beloond! Een venijnige voorzet van Roel R. werd door een bezoekende verdediger fout beoordeeld en de afgeweken bal verdween voorbij een verraste doelman tegen de touwen. Ruststand: 1 - 3

Ook na de rust bleven we, onder impuls van een zeer bedrijvige Patrick T., de bezoekende verdediging onder druk zetten. Op een loeiharde pegel moest de bezoekende doelman de bal lossen en een zeer alerte Marc VdB. plaatste met een listig lobballetje de bal mooi in doel (2 - 3) Alles was nu nog mogelijk en het vertrouwen groeide. Onze verdediging hield nu gemakkelijk het slot op de deur zodat doelman Dirk G. een rustige tweede helft beleefde. Dame Fortuna liet ons echter in de steek: in de zone van de waarheid koos zij de kant van de bezoekers! Ook een knaller onderkant lat van alweer Marc VdB. verdiende beter. Maar de gelijkmaker, die op basis van onze uitstekende tweede helft zeker verdiend geweest zou zijn, bleef uit!

Ploegopstelling:

Doel:  Dirk G.

Achter:   Frans J.  -  Louis B.  -  Geert Cl. - Geert M.

Midden:   Roel R.  -  Patrick T.  -  René P.  -  Geert W.

Voor:   Marc VdB.  -  Joris D.

Inv.: Luc J. - Avni M. 

Woensd. 19/09/12:   Vet. L.S.K. - De Condé: 5 - 0

Weer een ploeg die te weinig spelers heeft!

Net als vorig jaar, maar toen kwamen ze toch nog opdagen en kon de wedstrijd alsnog gespeeld

worden omdat 2 spelers van onze ploeg meededen. Maar deze keer belden ze gewoon af en lieten ons en onze cafébaas in de steek! Dit is al de derde wedstrijd dit seizoen die door de tegenstander afgezegd wordt. Zo is het niet meer plezant!

 

 

 

Woensd. 12/09/12:   Wijerken FC - Vet. L.S.K.: 3 - 3

Zijn we het vlot combineren verleerd???

De derby tegen Wijerken FC was van een veel mindere kwaliteit en spektakelwaarde dan de heenmatch eerder op het seizoen. Door de vele afwezigen (bij beide ploegen) doch voornamelijk bij het Wijerken moesten een aantal oudgedienden de wei in en leken ze een hapklare brok voor onze veteranen, die toch nog iets goed te maken hadden van de heenmatch (4-5 verlies). Dus logisch veldoverwicht van onze veteranen, doch de laatste pas was telkens onzorgvuldig  zodat men niet tot echte doelkansen kwam. Wanneer dan op een voorzet ouderdomsdeken Louis (ex vet. LSK) tegen de hiel van Geert C. stampte, waardoor deze met de hand op de bal viel, floot scheids Dirk C. na lang aarzelen voor strafschop die feilloos omgezet werd door Dries: 1-0 voor WFC !!! Wat te verwachten was, kwam dan uit. Nog voor rusten scoorden onze vets tweemaal. Een steekpas van Marc VDB. op den Dave, die de bal net niet kon beroeren doch hierdoor de WFC-keeper voor schut zette en de bal rolde tot net over de doellijn (1-1). Even later werd diezelfde Marc VDB vrijgespeeld op rechts aan de cornervlag, hij omspeelde zijn tegenstander en legde achteruit tot bij een goed spelende Roel R. die onze ploeg op voorsprong bracht. Na de spa kabbelde de wedstrijd verder en Geert W. wist bij een hoekschop de bal van dichtbij binnen te trappen. (1-3) Blijkbaar dachten onze jongens dat de winst binnen was. Te veel uit positie lopen en lopen met de bal leidde ertoe dat WFC gevaarlijk kon tegenstoten. Op één van deze aanvallen kon Luc H. tegenscoren. Onze verdediging was immers blijven staan doordat grensrechter Harry V. (nota bene een Vet. L.S.K.!) een metersver buitenspel liet doorgaan. (koeiekut !) Toch nog te vermelden een overduidelijk handsspel van mafioso Rocco waarbij de scheids heel hard zijn ogen toekneep waardoor een loepzuivere penalty onze jongens onthouden werd. In de slotseconden kon WFC speler Kurt de stand in evenwicht brengen na een onoordeelkundig uitkomen van keeper Dirk G. die alzo deelde in de malaise. Een zwak vertoon van onze zijde en een scheids, die tijdens de woensdagmarkt blijkbaar te lang op een terras gezeten had en met een nog groter hart voor WFC, bepaalden het eindresultaat. (Verslag: Eric VH.)

Ploegopstelling:

Doel:  Dirk G.

Achter:   Frans J.  -  Bart R.  -  Geert Cl. - Joris D.

Midden:   Marc VdB.  -  Geert W.  -  René P.  -  Roel R.

Voor:   Roger VB.  -  Davy L.

Inv.: Luc J.


 

 

Woensd. 05/09/12:   Vet. L.S.K. - GSK 70 Gompel: 5 - 2

Wat een verschil! Zo slecht vorige week, zo goed deze week!

Ondanks een zwak wedstrijdbegin kwamen we toch al vlug op voorsprong. Op een snelle counter werd Davy L. gepast in het straatje gestuurd en met een schuiver naast de bezoekende doelman scoorde hij fraai de 1-0. Direct daarna leidde centraal balverlies tot het aanspelen van een GSK-aanvaller in de back-area, en na een mooie kapbeweging mocht deze te gemakkelijk inschieten. Zo stonden de bordjes al na 10 min. 1-1 gelijk. Stilaan kwam onze motor op toerental, begonnen we vlot te combineren en weer op een snelle tegenaanval kon opnieuw den Dave de rusttand op 2-1 brengen. Na de rust, opnieuw een mak begin en een misverstand tussen doelman Dirk G. en speler/coach Joris D. resulteerde in een kopbal-own-goal van deze laatste.(2-2) GSK had toen een goed wedstrijdkwartiertje en een derde tegentreffer hing in de lucht. Dit was echter buiten topschutter Roger VB. gerekend. Na eerst enkele mannetjes in de wind te zetten trapte hij ons op voorsprong en even later speelde hij mooi René P. aan die vlotjes binnenknalde zodat de stand op 4-2 kwam en de wedstrijd in een beslissende plooi werd gelegd. Enkele betwistbare fases, penaltyfout al dan niet op Patrick T. die niet gefloten werd en een afgekeurd doelpunt van Geert W. voor buitenspel, maakten dat de stand ongewijzigd bleef. In de slotseconden, na een slecht uittrappen van de GSK-keeper, kwam Roger alleen voor de goal en wist zijn doelpuntensaldo nog aan te dikken waarna de scheids affloot. Eindstand 5-2 tegen een sportief en sympathiek GSK!

Ploegopstelling:

Doel:  Dirk G.

Achter:   Luc J.  -  Bart R.  -  Geert Cl. - Joris D.

Midden:   Geert W.  -  Patrick T. - René P. - Luc H.

Voor:   Roger VB.  -  Davy L. 

Woensd. 29/08/12:   Vet. L.S.K. - VK Robinson: 1 - 4

Wat een makkie leek te worden draaide uit op een smadelijke nederlaag!

De tegenstander maar met 10 spelers, daar zouden we eens korte metten mee maken! En aanvankelijk leek dat ook te lukken, want we kwamen dank zij topschutter Roger VB. (die gaat verhuizen en nog verder van Lommel gaat wonen = zie onder rubriek Club/Nieuws) ook verdiend en op onze sloffen met 1 - 0 voor. Het ging zo gemakkelijk! Altijd stond er een mannetje vrij en verdedigend konden we ons al iets pemitteren, dus iedereen liep uit positie en deed maar op. Tegen deze "zwakke" tegenstander leek dat immers te kunnen! Maar nadat enkele heel, heel open kansen stuntelig de nek omgewrongen werden en er ook te nonchalant verdedigd werd, kantelde de match en VK Robinson kreeg prima kansen die aanvankelijk nog gekeerd werden door onze secure doelman Dirk G. Maar op één van de vele tegenaanvallen kon ook hij de gelijkmaker niet voorkomen. Na de rust (VK Robinson had een 11de en zeer goede speler gevonden) ging het van kwaad naar erger! Eén foutje van onze verder feilloze doelman is dan spijtig genoeg fataal: een achterstand waar we zeker niet op gerekend hadden! Als dan ook nog een speler de ploeg in de steek laat om naar Lommel United te gaan kijken en wij met 10 verder moesten, was het eventjes zoeken. We herpakten ons wel, toonden weer karakter, hadden veldoverwicht, creëerden ook kansen, maar liepen op enkele dodelijke counters. Met een verkeerde mentaliteit een wedstrijd spelen (we zouden dat varkentje wel eens vlug wassen!) is altijd verkeerd. Dat bewijzen de cijfers weer maar eens!

Ploegopstelling:

Doel:  Dirk G.

Achter:   Frans J.  -  Bart R.  -  Joris D.  -  Luc J.

Midden:   Davy L.  -  Luc H.  -  Marc VdB.  -  Roel R.

Voor:   Roger VB.  -  Bart VdB.


 

 

Vrijd. 10/08/12:   The Boots - Vet. L.S.K.: 1 - 3

Walk-over in laatste 20 min.! Vet. LSK fysiek sterk!

Op het eerste aantreden op de voetbalhappening van VV De Bunt moesten we de shoes aantrekken tegen het lokale The Boots. Na de match vernam onze reporter ter plaatse aan de toog dat het de gewestelijke reserven van Lutlommel VV waren. Doch dit moet nog geverifieerd worden. Feit was dat we het de ganse eerste helft zeer moeilijk hadden en ons moesten beperken tot verdedigen en wanneer we dan toch in de aanval konden gaan, werd deze slecht uitgespeeld. Doelman Dirk G. was zeer attent en wist zo de brilstand te houden. Na de pauze werd good old Ronny S. (een oud Vet. LSK!) vervangen door Luc J. Aanvankelijk hetzelfde spelbeeld. Totdat Louis B., die dacht te vertoeven in zijn achtertuin, op wandel ging en balverlies leed, waarna een doorgebroken Bootsspeler fraai afwerkte: 1-0.  Door deze "flater" leek onze ploeg opeens een energiestoot te hebben gekregen. Voortdurend trokken we ten aanval en nadat onze Louis nog een kopbal naast plaatste kon kort nadien gastspeler René P. de bordjes gelijk hangen door een perfecte lobbal. De jeugdige scheids, hij stond meer naast het veld als erop, beoordeelde verscheidene fases verkeerd, doch een sportieve tegenstander gaf ons telkens de bal terug. Op zeker moment krijgt Roger VB. de bal in buitenspelpositie, de scheids laat doorspelen, Roger legt dan perfect terug op een inlopende Luc J. die binnenschiet en dan zou het toch buitenspel zijn??? Gerechtigheid geschiedt en even later knalt Roger met een vluchtschot de bal tegen de touwen. Wanneer weer Roger enkele minuten later zijn tegenstrever met een bruggetje voor schut zet en ideaal teruglegt op Luc H. en deze zijn ons gekende kapbeweging uitvoert en binnen trapt, staat de 1-3 op het scorebord en is de aanvankelijk onverhoopte overwinning een feit. Verslaggever: Eric VH.

Ploegopstelling:

Doel:  Dirk G.

Achter:   Frans J. - Geert Cl. - Dirk J. - Louis B.

Midden:   Ronny S.  -  Luc H.  -  René P. - Robrecht M.

Voor:   Roger VB. - Joris D.

Inv.:   Luc J. - Davy L.

 

 


Vrijd. 03/08/12:   KWB Kattenbos - Vet. L.S.K. : 1 - 7 

Traditie zet zich verder = vlotte overwinning!

Ploegopstelling:

Doel:  Louis VdV.

Achter:   Frans J. - Bart R. - Stefan A. - Louis B.

Midden:   Geert W.  -  Luc H.  -  René P. - Joris D.

Voor:   Thijs S. - Michaël

Inv.:   Luc J. - Jos P.

Doelpunten:

Michaël (3) - Luc J. (2) - Louis B. - Own-goal Kattenbos

 

 

 

Vrijd. 06/07/12:   Horst SC B - Vet. L.S.K. : 3 - 3

Mooi resultaat om de zomerstop in te gaan!

Op het jaarlijks tornooi moesten we ditmaal uitkomen tegen een wel erg jong en competatief Horst SC. Het eerste kwart van de wedstrijd moesten we het spel ondergaan en doelman Dirk G. kon in de beginfase nog een bal afweren van een doorgebroken Horst-speler, doch werd enkele minuten later verslagen door een pakbaar afstandsschot. Vijf minuten later wederom een tegengoal van een goed combinerend en veel sneller Horst-team. Aanvallend konden we er weinig tegenover stellen mede doordat onze aanvallers voortdurend in buitenspel liepen. Toch wisten we tegen te scoren voor rust doordat Roel R. een bal wist te onderscheppen bij een uitvoetballen van Horst, op snelheid doorging en de bal mooi via de doelpaal in de netten liet verdwijnen. Ruststand  2-1.

Na rust een meer evenwichtig spelbeeld waarbij we een tweetal open doelkansen de nek  omwrongen. David L. die zelf op doel besloot waardat Roger VB. beter geplaatst was en Roger die alleen voor de doelman verscheen doch zijn lobbal volledig zag mislukken. Bij een goede aanval wist Nathan DM. even later Roger vrij te spelen voor de goal en de 2-2 was een feit. Een misverstand tussen doelman Dirk G. en Luc H., die ongelukkig terugspeelde op onze doelman en we keken weer tegen aan achterstand aan. Uiteindelijk wist gastspeler Nathan DM. de stand in evenwicht te brengen na een goed doorzetten in de vijandelijke backlijn. Een bevredigend gelijkspel tegen een sterke tegenstander met dank aan Werner VL., Kenny J. en Nathan DM.

Ploegopstelling:

Doel:  Dirk G.

Achter:   Geert W. - Werner VL. - Kenny J. - Joris D.

Midden:   Roel R.  -  Luc H.  -  Patrick T. - Nathan DM.

Voor:   Roger VB. - Davy L.

Inv.:   Dirk VdH. - Louis B.Woensd. 27/06/12:   Landelijke Gilde - Vet. L.S.K. : 0 - 3

Verdiende overwinning maar zo slordig!

Wellicht was de nederlaag van vorige week tegen "aartsrivaal" WFC nog niet verteerd want we stonden met flanellen benen op het slechte terrein en van combineren à la Veteranen was zeker voor de rust helemaal geen sprake! Slechte korte en lange passes, dom balverlies, onnodig uit positie lopen, . . .  kortom het trok nergens op! Gelukkig was de potige tegenstander niet bij machte om hiervan te profiteren zodat onze keeper geen enkele "bijna moeilijke" bal moest pakken. En ondanks ons zwakke spel kregen wij toch een drietal mooie kansen die in de geest van de match vakkundig de nek omgewrongen werden. Vriend en vijand was dus content dat de goedleidende scheids Eric VH. eindelijk het rustsignaal blies. 0 - 0 bij de rust en daar was alles mee gezegd! Na de koffie aanvankelijk hetzelfde spelbeeld tot er eindelijk een vloeiende "Veteranen"-aanval volgde. Een counter uit het boekje: goedspelende Bart VdB. in één tijd gepast diep op gastspeler Gert VdB. die perfect inspeelt op Roger VB. die deze keer wel kalm binnenlegt. Van dan af speelden we bevrijd en op "normaal" niveau. Uitblinker Patrick T. nam alle twijfels weg: een lange rush werkt hij perfect af en van dan af wordt het gemakkelijk. Doelwachter Dirk G. had nog wel een schitterende reflex in huis om de 1 - 2 te voorkomen, maar opnieuw na een vloeiende aanval (zo waren er vandaag veel te weinig) knalt Gert VdB. de 0 - 3 tegen de netten en wordt het al bij al nog een vlotte overwinning.

Ploegopstelling:

Doel:  Dirk G.

Achter:   Geert W. - Bart R. - Davy L. - Joris D.

Midden:   Avni M.  -  Gert VdB.  -  Patrick T. - Bekim M.

Voor:   Roger VB. - Bart VdB.

Inv.:   Luc J.
Woensd. 20/06/12:   Vet. L.S.K. - Wijerken FC : 4 - 5

Elk een helft, maar er zat meer in!!

Wat een eigenaardige derby! Een FC Weyerken op zijn sterkst was voor de rust een maatje te groot of klopte het tactisch plannetje van onze coach deze keer niet zo goed? Onze verdediging op één lijn, die de voorbije weken het sterkste ploegonderdeel was, rammelde nu langs alle kanten en de snelle spitsen van de tegenstander profiteerden dankbaar van de geboden ruimte. Onze doelman Dirk G. was dan ook telkens kansloos als ze alleen voor hem opdaagden en zo stond het bij de rust niet eens onverdiend 0 – 4. Onze spitsen konden daar weinig tegenoverstellen. Als wij toch eens gevaarlijk dreigden te worden hadden wij af te rekenen met pech (onderkant lat) en een gepast uitkomende bezoekende doelman. En de keren dat wij in de buitenspelval liepen waren niet te tellen. Door de bolwassing van onze coach en enkele vervangingen kregen we een totaal ander spelbeeld na de rust. Ons spelpeil werd merkelijk beter en toen Frank M. met een mooie kopbal de aansluitingstreffer scoorde, groeide het vertrouwen. Maar door een ongepaste truitjeswissel bij de lijnrechters kon een bezoekende speler in flagrante buitenspelpositie het vijfde doelpunt scoren zodat de inhaalrace nog moeilijker werd! Maar we bleven er in geloven en met doelpunten van Roel R., Patrick T. en Roger VB. (terecht gefloten strafschop) en nog enkele mooie kansen werd het bijna nog een gelijkspel. Op basis van een zeer sterke tweede helft was dit misschien wel te verantwoorden geweest! Het heel lange nakaarten in de gezellige kantine van FC Weyerken kon beginnen!

Ploegopstelling:

Doel:  Dirk G.

Achter:   Frans J. - Geert W. - Jurgen A. - Geert Cl.

Midden:   Roel R.  -  Frank M.  -  Patrick T. - Joris D.

Voor:   Avni M. - Bekim M.

Inv.:   Davy L. - Roger VB. - Luc J.Vrijd. 15/06/12:   Jeugdtrainers Mol Sp. - Vet. L.S.K.: 1 - 4

Prima westrijd! Slechte afwerking enig minpunt!

Onze coach had weer een stevig ploegje op het terrein staan. Een solide verdediging waarmee je naar de oorlog kunt, een fysiek sterk middenveld en 2 spitsen waar je op kan rekenen. Spijtig van het vroeg uitvallen van wederoptredende Geert M., maar Luc J. was een waardige vervanger!

In het begin was het een beetje aftasten tegen deze voor ons onbekende tegenstander. Wij speelden gepast op de counter en bij een snelle uitbraak over links bracht Joris D. de bal perfect voor doel bij de vrijstaande nieuwkomer Gert VdB. (zoon van ...), die rond zijn tegenstander draaide en onhoudbaar in de benedenhoek binnenknalde. Nog verschillende mooie kansen werden soms onbegrijpelijk gemist (teveel naar Ronaldo gekeken). Maar gelukkig hebben wij een Roger VB. in onze ploeg. Met hem weet je nooit! Ook deze keer snoepte hij de bal van een Mol-verdediger af, omspeelde gepast de doelman en legde kalm binnen! Maar ook de thuisploeg morste met de kansen en er was zelfs een sublieme safe van onze doelman Dirk G. nodig om hen het scoren te beletten. Maar na geharrewar in onze backlijn moest hij zich toch gewonnen geven op een listige plaatsbal bijna in de winkelhaak. Ruststand: 1 – 2 Begin tweede helft moesten we even het initiatief laten aan de thuisploeg. Maar onze doelman gaf geen krimp en langzamerhand herstelden we het evenwicht. In plaats van al die lange ballen zochten we weer beter de combinatie en tikten onze tegenstander opnieuw vlot uit. En toen Joris D. via een thuisverdediger de 1 - 3 op het bord bracht, was de wedstrijd gespeeld. Nog talrijke open kansen werden verkwanseld tot Luc J. het welletjes vond. Enkele tegenstanders werden vlotjes uitgekapt in de backlijn, waarna Luc de bal mooi in de eerste hoek binnen legde. De scheids (waarschijnlijk  kletsnat van de stortbui voor de rust!) hield het toen voor bekeken en floot de wedstrijd 7 min. te vroeg af! Al bij al nog een vlotte overwinning, maar een extra training "afwerking op doel" is zeer welkom!

Ploegopstelling:

Doel:  Dirk G.

Achter:   Louis B. - Geert W. - Dirk J. - Geert M.

Midden:   Marc VdB.  -  Gert VdB.  -  Patrick T. - Joris D.

Voor:   Roger VB. - Davy L.

Inv.:   Luc J.Woensd. 06/06/12:   Vet. L.S.K. - Rauw VV : 5 – 1

Uitstekende eerste helft basis voor vlotte overwinning!

Omdat een goede reporter ook al eens blijft "hangen" moest de trouwe lezer enkele daagjes wachten op het wekelijkse wedstrijdverslag! Na een korte studieronde, veel middenveldspel en weinig doelgevaar, nam de thuisploeg resoluut het heft in handen tegen een goed voetballende tegenstander. Maar het was wachten tot Roger VB. een vrije trap net buiten de 16 perfect in de winkelhaak trapte. De bezoekende keeper stond erbij en keek ernaar: onze ploeg stond verdiend op voorsprong! Roger leek wel vleugels gekregen te hebben, maar zocht soms te zeer het persoonlijk succes. Enkele keren mislukte dat en vergat hij beter geplaatste medespelers aan te spelen. Maar de aanhouder wint moet hij gedacht hebben. Na een dribbelnummertje dat opnieuw leek te mislukken, kon hij toch nog verrassend op doel trappen en een bezoekende verdediger kon een doelpunt alleen verhinderen door de bal met de hand tegen te houden. Normaal dus strafschop en een rode kaart, maar de opnieuw goedleidende ref Dirk C. hield de kaarten op zak en keurde het doelpunt goed! Onze uitstekende verdediging gaf de rest van de eerste helft niets meer weg en de 2 - 0 ruststand was dus dik verdiend. Door de nodige wissels bij het begin van de 2de helft (o.a. door kwetsuren van Frans J. en Louis B.) was de samenhang aanvankelijk ver zoek en speelden we veel te slordig. Maar het broederpaar Avni en Bekim M. vondt het stilaan welletjes en scoorden elk een fraai doelpunt: 4 - 0 en wedstrijd gespeeld. Rauw VV gaf zich gewonnen en leek niet in staat onze verdediging te verontrusten. Maar enkele min. voor affluiten dwarrelde een afgeweken "schotje" lullig buiten bereik van onze doelman, die graag de nul gehouden had, in de verste hoek binnen. Spijtig! Maar Roger VB. (weer hij!) nam wraak. In de laatste min. snoepte hij de bal af van een blunderendebezoekende verdediger (wat een cadeau!) en plaatste ijzig kalm zijn derde van de avond binnen. De nieuwe wedstrijdbal werd dus meteen goed bevonden! Nog te vermelden: het bevredigende wederoptreden van Roel R. en Bart VdB. en de puike prestaties van Geert Cl., Joris D. en Jurgen A.

Ploegopstelling:

Doel:  Dirk G.

Achter:   Frans J. - Dirk VdH. - Louis B. - Geert Cl.

Midden:   Roel R.  -  Jurgen A.  -  Avni M. - Joris D.

Voor:   Bekim M.  -  Roger VB.

Inv.:   Bart VdB. - Marc VdB. - Luc J.


 

Woensd. 30/05/12:   KWB Barrier - Vet. L.S.K.: 2 - 8

Schitterende tweede helft!!!

Wat was het moeilijk een "ploeg" op te stellen! 3 libero's, 4 verdedigende middenvelders, . . . bouw daar maar iets mee! Maar "creatieve" coach Joris D. heeft dat goed opgelost! Toch hadden we het moeilijk in het begin (zeg maar de hele eerste helft) Op 2 min. tijd kregen we 2 doelpunten tegen: slecht uitverdedigen (breed spelen als het niet kan!) en nummer 1 hing tegen de netten en een snelle counter na een niet gefloten fout op Joris D. en gelegenheidsdoelman (maar vlekkeloos keepende doelman Eric VH) was voor de tweede keer geslagen. Gelukkig lieten we de moed niet zakken en toen Luc J. onze eenzame spits Roger VB. gepast in het straatje stuurde, gaf deze met een lob uit het boekje de thuisdoelman het nakijken en was bij een 2 - 1 ruststand nog alles mogelijk! Van een ideale vervanging gesproken! Avni M. stond nog maar 1 min. op het veld en bij zijn eerste balcontact kon hij simpel afwerken na een ideale doorsteekpas van Roger VB. Roger kreeg er zin in (te veel???) en na een dribbelnummertje waarbij hij de bal leek te verspelen, kon een goed gevolgde Avni M. de bal binnentikken: 2 - 3. En Avni scoorde zelfs een zuivere hattrick! Roger VB. forceerde een doorbraak op rechts en na goed combinatievoetbal (er deden wel meer spelers mee dan deze 2) legt hij perfect terug op Avni en weer een intikkertje! Na een kwartier in de tweede helft was de wedstrijd volledig gekanteld! Van dan af waren wij heer en meester en de overige doelpunten waren van prima makelij om niet te zeggen pareltjes: 2 - 5: Frank M. kapt zich subliem vrij en plaatst vanop 20 meter de bal mooi in de verste hoek naast een vertwijfelde keeper!

2 - 6: Roger VB. imiteert Frank en voert dezelfde perfecte kapbeweging uit en herhaalt zijn lob uit de eerste helft en BINGO!

2 - 7: verdediger Geert Cl. vond het nu wel welletjes: nog verder van doel met links uitkappen en met rechts bijna in de winkelhaak over een getraumatiseerde keeper binnentrappen.

2 - 8: ja, hoe was dat nu weer??? Roger VB. scoorde zijn derde van de avond! De reporter kon het niet meer bijhouden maar heeft genoten!

Ploegopstelling:

Doel:  Eric VH.

Achter:   Louis B.  -  Jurgen A. - Dirk J. - Geert Cl.

Midden:   Marc VdB.  -  Frank M.  -  Patrick T. - Joris D.

Voor:   Luc J.  -  Roger VB.

Inv.:   Avni M.


 

Woensd. 23/05/12:   VK Robinson - Vet. L.S.K.: 4 – 0

Al bij al nog niet zo slecht!

We hadden het kunnen weten! Kompetitie in de Belgische voetbalbond voorbij, dan tref je deze spelers zelfs in Veteranenwedstrijden! En een paar van deze kleppers (zeker 4) bij VK Robinson

kunnen dan het verschil maken! Een aarzelende start van onze spelers was dan ook niet vreemd! Slechte simpele passes (oneigen aan de Vet. LSK), weinig zelfvertrouwen, te veel de lange bal opzoeken, te veel respect voor de tegenstander, . . .  zo kan ik nog wel even doorgaan! Het eerste tegendoelpunt was daar een typisch voorbeeld van! Op een snelle uitbraak, doet keeper Dirk  VdH.  alle moeite om de doorgebroken tegenstander te stoppen, wat hem in eerste instantie ook lukt, maar  omdat hij op geen enkele medemaat kon rekenen is het een makkie voor de Robinson-speler om simpel binnen te tikken. Geleidelijk aan herstelden we het evenwicht, maar een goed spelende verdediging (met uitblinker Geert Cl.) kan toch niet de 2 - 0 verhinderen. Maar als onze ploeg dan  de 2 "dotten" van kansen benut, wordt het misschien nog een  andere wedstrijd! Na de rust herstelt onze ploeg meer en meer het evenwicht. Er wordt weer op "ons" niveau gevoetbald  en wij bepalen weer het spel en onder impuls van Frank M. krijgen we zelfs enkele kansen om de  achterstand te milderen. Het zit echter niet mee en de tegenaanvallen van VK Robinson blijven zeer  gevaarlijk. Zij kunnen dan ook nog 2 keer scoren terwijl onze spitsen onmondig blijven. De 2de nederlaag van het seizoen is dan ook logisch, maar zeker geen reden om te panikeren! Te vermelden is nog de puike prestatie van onze gelegenheidsdoelman Dirk VdH. die alles pakt wat te pakken is, maar bij het 4de doelpunt een cadeautje geeft aan de tegenstander.

Ploegopstelling:

Doel:  Dirk VdH.

Achter:   Frans J.  -  Jurgen A. - Geert Cl.  -  Joris D.

Midden:   Bekim M.  -  Frank M.  -  Luc H. - Avni M.

Voor:   Stefan L.  -  Roger VB.

Inv.:   Luc J. - Marc VdB.

 


Woensd. 16/05/12:   Vet. L.S.K.  -  FC Mulders:   2  -  2

Elk een helft, dus billijk???

Tegen stadsgenoot De Mulders, zo dichtbij gelegen en toch een voor onze veteranenploeg onbekende tegenstander, kon coach Joris D. beschikken over 12 spelers. Het aanvangskwartier van de wedstrijd was meer een aftasten van de tegenstander en risicoloos op balbezit spelen van beide ploegen. Dan konden we toch enig gevaar scheppen voor het bezoekende doel en daar waar Bekim M. aanvankelijk enkele doelrijke kansen de nek omwrong kon hij na een precieze dieptepas van Geert W. op Marc VDB de perfekte voorzet van deze laatste van dichtbij binnenkoppen. Dit was tevens de ruststand. De Mulders waren tot dan nog niet gevaarlijk geweest. De tweede helft nam De Mulders het initiatief en bleef de rol van onze veteranen beperkt tot verdedigen. Na balverlies van libero Bart R. op de middellijn, stormde de Mulderspits alleen op doelman Dirk G. af. Niet egoistisch paste hij nog op een vrijstaande medespeler doch een goed gevolgde scheids Dirk C. floot buitenspel op aangeven van zijn grensrechter. De druk bleef echter aanhouden en goalie Dirk moest op al zijn kunnen beroep doen om de nul te houden. Verblind door de laagstaande zon moest hij zich toch gewonnen geven op een harde knal. Onze veteranen konden aanvallend nauwelijks nog iets in mekaar boksen en waren enkel gevaarlijk op solo's van gastspeler Jo G. De Mulderkeeper pareerde telkens. Jo verscheen een derde maal voor de jeugdige bezoekende keeper en wist met een plaatsbal de 2-1 toch te scoren. De Mulders bleven geloven in hun kansen en na slecht ontzetten van Joris D., konden ze nog tegenscoren met een afstandschot. Al bij al een billijke 2-2 eindstand waarmee we best tevreden mogen zijn.

Ploegopstelling:

Doel:  Dirk G.

Achter:   Geert W.  -  Bart R.  -  Geert Cl.  -  Joris D.

Midden:   Marc VdB.  -  Frank M.  -  Jo G.  -  Luc H.

Voor:   Bekim M.  -  Roger VB.

Inv.:   Luc J.


Woensd. 09/05/12:  Vet. Eksel  -  Vet. L.S.K.:   2  -  1

Eerste nederlaag dit seizoen tegen sterke tegenstander!

Wat zich elk jaar aankondigt als een zware uitwedstrijd, bleek ook dit jaar weer! Aan motivatie en goesting zal het niet gelegen hebben: 14 spelers waren aanwezig (waaronder wederoptredende Dirk J.) en gingen tot het uiterste maar, moesten hun meerdere erkennen in de jonge, gedreven en fysisch zeer sterke thuisploeg. Al in het eerste kwartier bleek dat het een moeilijke partij zou worden voor onze Veteranen. We konden de bal moeilijk in onze rangen houden, verloren praktisch alle duels en kwamen dikwijls een stapje tekort. Maar geleidelijk aan herstelden we het evenwicht en werd de partij meer gelijkopgaand. Sporadisch creëerden we enkele kleine kansjes, maar beide doelmannen beleefden een rustige eerste helft. Vooral omdat onze verdediging sterk en goed georganiseerd speelde, kreeg Eksel geen enkele uitgespeelde kans. En toen 2 min. voor rusten een duidelijke fout gebeurde binnen de backlijn op een doorgebroken LSK speler, kon de zwakke thuisfluiter niet anders dan de bal op de stip leggen. Bekim M. trapte de strafschop feilloos binnen zodat we ietwat gevlijd met 0 - 1 gingen rusten.

Na de rust dreef de thuisploeg het tempo nog een beetje op en de druk werd steeds groter. Met de moed der wanhoop verdedigden we onze kleine voorsprong, maar uiteindelijk moesten we op 5 min. tijd 2 doelpunten toestaan. Maar we lieten de moed niet zakken en probeerden terug te vechten. En met een beetje geluk had de gelijkmaker er zeker ingezeten. Na een mooie persoonlijke actie trapte Davy L. snoeihard onderkant lat en een goed gevolgde Luc J. kwam centimeters te kort om de terugkaatsende bal binnen te trappen. Door enkele dubieuze beslissingen van de pedalen verliezende scheidsrechter (wijn wordt beter met de jaren, maar dat geldt zeker niet voor deze scheids) werd de partij steeds bitsiger en 5 min. voor tijd hield hij het voor bekeken en ontnam ons zo de kans om alsnog de gelijkmaker te scoren!

Ploegopstelling:

Doel:  Dirk G.

Achter:     Louis B.  -  Dirk VdH.  -  Geert Cl.  -  Geert M.

Midden:   Avni  M.  -  Dirk J.  -  Luc H.  -  Joris D.

Voor:    Bekim M.  -  Davy L.

Inv.:    Luc J.  -  Geert W. - Roger VB.
Maand. 30/04/12:  Fam. Molenbergs  -  Vet. L.S.K.:  1  -  4

Nog steeds ongeslagen dit seizoen!

Ondanks de vele afzeggingen wegens kwetsuren had onze coach weer een degelijk elftal bijeengepuzzeld wat ook nodig was tegen een tegenstander met enkele jeudige talenten van o.a. 4de klasser Overpelt VV in de rangen. Maar omdat we tegen hen vorig seizoen één van onze "weinige" nederlagen geleden hadden, waren we wel gemotiveerd om iets recht te zetten. En onze start was uitstekend! Bij een goede flankaanval via een luid aangemoedigde Frans J. en een voorzet van Avni M. ging de thuiskeeper grandioos in de fout zodat Bekim M. simpel kon binnenleggen. Toen na 10 min. opnieuw Bekim M. na een vloeiende aanval de bordjes op 0 - 2 bracht, dachten wij dat de schaapjes al op het droge waren. Maar nadat onze tegenstander met een mooi doelpunt kon tegenscoren kregen we het echt moeilijk. Door degelijk teamwork hield onze solide verdediging (goed georganiseerd door Dirk VdH. en een foutloze partij van Geert CL.) echter stand en konden we met een nipte 1 - 2 voorsprong gaan rusten.

Aanvankelijk hetzelfde spelbeeld na de rust, maar door enkele herschikkingen in onze ploeg kregen we geleidelijk aan meer grip op de wedstrijd. Gelegenheids-flankverdedigers Avni M. en Bekim M. speelden een prima partij en neutraliseerden vakkundig de gevaarlijke spitsen van Fam. Molenbergs. Onder impuls van hardwerkende Geert W. op het middenveld scoorde gastspeler Jo G. met een klasseflits het bevrijdende derde doelpunt. Van dan af kwam ons surplus aan voetbaltalent boven en creëerden we nog tal van mooie kansen, waarvan we er uiteindelijk slechts eentje konden benutten. Maar dat was er dan ook één om in te kaderen! Na een uitstekende voorzet trapte Roger VB. aan de tweede paal een loeiharde volley perfect in de winkelhaak: doelpunt van het tornooi!

Ploegopstelling:

Doel:  Dirk G.

Achter:     Frans J.  -  Dirk VdH.  -  Geert Cl.  -  Luc J.

Midden:   Avni  M.  -  Geert W.  -  Jo G.  -  Bekim M.

Voor:    Roger VB.  -  Joris D.

Inv.:    Louis B.  -  Vince VdH.
Dinsd. 24/04/12:  FC Mulders  -  Vet. L.S.K.:   0  -  5

Afgelast = forfait omdat FC Mulders te weinig spelers had! 

Woensd. 18/04/12:  FC Lansiers  -  Vet. L.S.K.:  1  -  5

Schitterend!

Zoals dikwijls was het weeral een race tegen de tijd om 11 veteranen "tijdig" op de grasmat te krijgen. Hierdoor startten we met een onuitgegeven ploegformatie dit seizoen met goalie Dirk G. terug in het doel en achteraan den David en Luc J. in de voorhoede. Op een klein veld kon Lansiers in de aanvangsfase goed druk zetten op onze spelers en wist het na een schot op doel dat slecht weggewerkt werd door Louis B., die verder een vlekkeloze partij speelde, op voorsprong te komen met een harde lage knal naast de paal. We lieten het niet aan ons hart komen en met een op dreef komend middenveld werd ten aanval getrokken. Op een corner van Bekim M. kon een hoog opverende Bart VdB. via de onderkant van de lat de Lansiers-doelman verschalken en wanneer Roger VB., vandaag een meer dan degelijke linkshalf, Bekim aan de tweede paal (buitenspel???) kon vrijspelen, rondde deze beheerst af zodat we met een 1 - 2 de rust ingingen. Doelman Dirk G. diende even voordien nog wel een bal van een doorgebroken Lansierspeler te stoppen. In de tweede helft, na enkele vervangingen door laattijdig gearriveerde spelers, gingen onze veteranen op hun elan door. Op hoekschop van Roger VB. wist Bart VdB. met een listig hakje de stand aan te dikken tot 1-3 en moesten de Lansiers hun meerdere erkennen. Weer op hoekschop kon de Lansierskeeper de kopbal van Bart VdB. nog afweren doch Dirk VdH. caramboleerde de 1 - 4  binnen. Doelman Dirk G deed dan nog een uitstekende redding op een ultieme doelpoging en opportunist Luc J. legde de eindstand vast op 1 -  5 door de Lansierskeeper te omspelen en rustig binnen te leggen na een perfecte doorsteekpas van een weer subliem spelende Patrick T.

Ploegopstelling:

Doel:  Dirk G.

Achter:     Joris D.  -  Louis B.  -  Davy L.  -  Geert M.

Midden:   Bekim M.  -  Luc H..  -  Marc VdB.  -  Roger VB.

Voor:    Luc J.  -  Bart VdB

Uitstekende inv.:    Jurgen A.  -  Patrick T.  -  Dirk VdH.


 

Woensd. 11/04/12:  Vet. L.S.K.  -  FC Pinal:  5  -  2

Scheve situatie overtuigend rechtgezet!

Omdat sommige Veteranen te weinig belang hechten aan een degelijke opwarming (10 min. Vroeger aanwezig zijn zou al veel oplossen!), moesten we het eerste kwartier de wedstrijd ondergaan tegen een jeugdig, gemotiveerd en goed voetballend FC Pinal. In de 12de min. kwamen zij dan ook verdiend op voorsprong weliswaar met een vermijdbaar doelpunt. Ook bij het tweede tegendoelpunt, een kopbal na een zeer verre ingooi, stonden we erbij en keken ernaar: 0 - 2. Even werd er gevreesd voor een zware nederlaag voor onze ploeg, maar deze oude diesels kwamen eindelijk  op toerental en we kregen 3 open kansen op rij die jammerlijk (en lullig!) gemist werden. Maar toen Bekim M. gepast inliep op een perfect getrapte vrijschop van Geert W. en met een geplaatste kopbal de bezoekende doelman eindelijk het nakijken gaf, zagen we het weer zitten. Ruststand: 1 - 2

Na de "koffie" gingen we op ons elan verder en creëerden kans na kans. En op één van de vele goede assists van Bart VdB. bezorgde opnieuw Bekim M. ons de gelijkmaker en door een leep plaats balletje van Davy L. kwamen we zelfs met 3 - 2 op voorsprong. Van dan af stond er maar één ploeg meer op het terrein. F.C. Pinal werd overklast en moest nog 2 doelpunten toestaan: een goed geplaatste en terecht toegekende strafschop van "nieuwe" Veteraan Marc K. (die zich meer en meer thuis voelt bij onze club) en een simpel kopbal-inleggertje van een goed spelende Davy L. Nog talrijke mooie kansen werden vakkundig de nek omgewrongen. Maar omdat onze secuur spelende verdediging niets meer weggaf en draaischijf op het middenveld Patrick T. alles klasrijk onder controle hield, kwam deze overtuigende 5 - 2 voorsprong niet meer in gevaar!

Ploegopstelling:

Doel:  . . . .

Achter:     Frans J.  -  Louis B.  -  Geert W.  -  Joris D.

Midden:   Bekim M.  -  Patrick T.  -  Marc K.  -  Avni M.

Voor:    Davy L.  -  Bart VdB

Inv.:    Luc J.  -  Marc VDB.


 

Woensd. 04/04/12:  Vet. L.S.K.  -  KWB  Kattenbos:  3  -  1

Verdiend en van goede kwaliteit!

- Te lang "geanimeerd" nakaarten in ons clublokaal,

- Een "beetje" te veel alcohol,

- Beginnende Alzheimer-light bij de jong gepensioneerde verslaggever,

Allemaal geldige redenen voor dit laattijdig en kort wedstrijdverslag!

Maar er waren veel positieve punten: goede opkomst (15 beschikbare spelers), goede en sportieve wedstrijd zodat de scheidsrechter met de handen in de zakken kon genieten van de aangename lenteavond, meer dan bevredigende wederoptredens van Bart VdB., Jurgen A. en Frank M. (Jurgen en Frank zagen hun goede wedstrijd bovendien bekroond met een prachtig doelpunt!), goede gelegenheidsdoelman Dirk VdH. die zich alleen in de slotfase moest gewonnen geven maar verder feilloos keepte, weer een doelpunt van Roger VB. die opnieuw vlot de weg naar het doel vindt en een gave prestatie van de rest van de ploeg, zodat we de minder goede wedstrijd van verleden week gerust kunnen vergeten!

Ploegopstelling:

Doel:  Dirk VdH.

Achter: Louis B. - Bart R. - Jurgen A. - Geert Cl.

Midden:   Roel R. - Frank M. - Marc K. - Geert W.

Voor:   Roger VB. - Bart VdB.

Inv.: Luc J. - Joris D.


 

Woensd. 28/03/12:  Vet. L.S.K.  -  Olmen:  1  -  1 

Kleine overwinning had gekund in zwakke wedstrijd!

Scheidsrechter Dirk C. had de wedstrijd nog maar pas in gang gefloten en na 30 sec. stond het al 0 - 1 voor de bezoekers. Een misverstand tussen "nieuwkomer" Geert M. en Geert W. werd genadeloos afgestraft. Een lage schuiver paste precies in de hoek en onze voor de rest feilloos keepende doelwachter Eric VH.was kansloos. Onze ploeg liet zich hierdoor echter niet van de wijs brengen en ging resoluut op zoek naar de gelijkmaker. Op een keiharde en slechte grasmat was vlot combineren echter zeer moeilijk. Gelukkig stak de bezoekende keeper een handje toe en verkeek zich op een niet al te hard schot van Roger VB. en de bordjes stonden weer gelijk. Vermelden we nog een schot van Patrick T. binnenkant paal en een open kans voor Joris D. en een kleine voorsprong voor onze ploeg was zeker niet onverdiend geweest. Na de rust was er nog weinig te beleven: veel rommelig middenveldspel, corners bij de vleet, enkele ongevaarlijke afstandsschoten en een loeier van Patrick T. dat mooi gepareerd werd door de bezoekende doelman.Beide ploegen konden zich dan ook verzoenen met de 1 - 1 eindstand!

Ploegopstelling:

Doel:  Eric VH.

Achter:   Geert Cl. - Louis B. - Bart R. - Geert M. (Davy L.)

Midden:   Dries V. - Patrick T. - Luc H. - Geert W.

Voor:   Roger VB. - Joris D.


Dinsd. 20/03/12:  De Condé  -  Vet. L.S.K.:  1  -  4 

Goede seizoen opener - Vlotte overwinning!

Niettegenstaande de vele gekwetsten waren er toch 13 spelers aanwezig. Na een aarzelend begin (wat wil je na 4 maanden winterslaap), namen we resoluut de wedstrijd in handen en creëerden enkele uitstekende kansen. Eerst werd Roger VB. passend in het straatje gestuurd, maar alleen voor de doelman wilde Roger het te fijn doen met één kapbeweging te veel en weg kans! En als een verre goed geplaatste schuiver van Louis B. niet van de lijn weggehaald werd, had het niet onverdiend 0 - 2 kunnen staan. Maar op één van de weinige tegenaanvallen verkeek onze verdediger Roel R. zich op een lange pass, zodat gelegenheidsdoelman Eric VH. (die een foutloze partij keepte) kansloos was tegen de perfecte lob die daaruit volgde. Van een koude douche gesproken! Maar al snel herpakten we ons en op een vrijschop net buiten het strafschopgebied trapte Roger VB. de bal over de thuisdoelman. En als dan de uitstekend weder optredende Patrick T. na een individuele actie de bal perfect naast een grabbelende doelman trapte, stonden we toch verdiend op voorsprong. Had de scheidsrechter niet enkele aanvallen onterecht afgefloten wegens vermeend buitenspel, dan was de voorsprong bij de rust beslist groter geweest!

Na de koffie en het inpassen van enkele wisselspelers moesten we aanvankelijk het initiatief aan de thuisploeg laten, maar uitgespeelde kansen kregen ze toch niet. Integendeel! Op enkele tegenaanvallen (uit het boekje!) scoorden Davy L. en Avni M. nog 2 mooie doelpunten en legden zo de niet eens overdreven 1 - 4 eindstand vast. Deze puike openingswedstrijd vraagt natuurlijk voor bevestiging en hopelijk is deze overwinning het begin van een lange rij in ons jubileumjaar!

Ploegopstelling:

Doel:  Eric VH.

Achter:   Roel R. - Louis B. - Geert Cl.. - Joris D.

Midden:   Avni M. (Bart R.) - Patrick T. - Marc K. - Geert W. (Bekim M.)

Voor:   Roger VB. - Davy L.


 

Dond. 08/03/12:  Vet. L.S.K. - FC Kolonie:  2  -  6 

Zaalvoetbalseizoen in mineur afgesloten!

Niet alleen de uitslag was negatief, maar ook de magere spelersopkomst liet te wensen over! Weer een spannende eerste helft, waarin FC Kolonie op voorsprong kwam, maar Davy L. al vlug de gelijkmaker onhoudbaar tegen de touwen knalde. Onze goed-keepende doelman Eric VH. kon niet verhinderen dat we weer op achterstand kwamen. Ondanks vele uitstekende doelpogingen van onze ploeg bleef de 1 - 2 stand op het scorebord tot de rust en daar zorgde de bezoekende doelman met enkele mirakelsaves in zijn eentje voor! Niettegenstaande we degelijk speelden, kwamen we na de rust, vooral door een gebrek aan wisselspelers, op fysisch vlak een beetje veel te kort tegen het jeugdig geweld van FC Kolonie. Het werd dan ook verdiend 1 - 6 voor FC Kolonie, waarna opnieuw Davy L. de pil nog een klein beetje kon verzachten door opnieuw vernietigend uit te halen en zo zijn tweede doelpunt van de avond kon scoren!

Aanwezigen:

Doelman:  Eric VH.

Veldspelers:   Joris D. -  David L. - Roger VB. - Chris VH.


 

Dond. 23/02/12:  Vet. L.S.K. - Z.C.G.D.V.:  4  -  1

Gaaf ploegspel en wat een doelman!!!

Spannende eerste helft, waarin onze ploeg verdiend op voorsprong kwam, maar na de kwetsuur van Joris D. een hele tijd met 4 veldspelers verder moest en daardoor de gelijkmaker moest toestaan. Ondanks soms "te" potige duels toch een billijke 1 - 1 ruststand.

Ook na de rust bleef de wedstrijd zeer spannend met wisselende kansen, maar doelman Geert Cl. was onklopbaar in zijn debuutwedstrijd! Dit is zeker voor herhaling vatbaar Geert! Toen Geert W. met een verre lob onze ploeg dan toch op voorsprong schoot, konden we nog meer op de counter spelen. En we deden dat uitstekend! Uitstekend verdedigingswerk, goede balcirculatie, technische hoogstandjes en een surplus aan routine, zo win je met een niet eens overdreven 4 - 1 eindstand!

Aanwezigen:

Doelman:  Geert Cl.

Veldspelers:   Joris D. -  David L. - Dirk G. -  Roger VB. - Geert W. - Eric VdB.

 

 

 

Dond. 09/02/12:  Vet. L.S.K. – Glasbr. Van Moorsel:  7  -  4 

Vlotte overwinning!

Goed voetbal voor de rust loont! 5 mooie doelpunten, waaronder enkele pareltjes van de weder optredende Stefan L, zorgen voor een riante 5 - 0 voorsprong tegen een jonge tegenstander. Door een goede wissel bij de tegenstander (andere keeper!) en slordig en nonchalant spel van onze Vet., duurde het heel lang eer we de weg naar de netten opnieuw gevonden hadden. Toch werd het nog een vlotte overwinning vooral dank zij een goed keepende Eric VH.

Aanwezigen:

Doelman:  Eric VH.

Veldspelers:   Joris D. - David L. - Dirk G. - Roger VB. - Stefan L. - Roel T. 

Dond. 19/01/12:  Vet. L.S.K. - De Kroon:  6  -  7 

Slechte jaaropener!

1 - 4 achterstand na 10 min. = nieuwjaar nog in de kop??? Heel de wedstrijd waren we dus op achtervolgen aangewezen en we deden dat goed!!!

4 - 4 net na de rust gaf ons vertrouwen, maar wat een domme tegentreffer! Dik verdiend de 5 - 5 maar opnieuw concentratieverlies achterin en baf: een 5 - 6 achterstand!

En bij de 6 - 6 leek een walk-over in de maak! Kans op kans werd de nek omgewrongen en dan komt de "wet van Murphy" meedoen en wordt het toch nog 6 - 7!

Ontgoochelend voor de sympathisanten op de bank, maar toch een pluspunt: 7 aanwezigen!

Aanwezigen:

Doelman:  Tim V.

Veldspelers:   Joris D. - Luc H. - David L. - Dirk G. - Geert W. - Roger VB.