Verslag 2013

2013


Dond. 19/12/13:   Vet. L.S.K.  -  WiThService:  2 - 5

Goede prestatie tegen zeer goede tegenstander!

Ploegopstelling:

Doel:  Nathan DM.

Achter:   Davy L. - Luc J. - Roel R.

Voor:   Johny VB. - Joris D. - Joris M.

Doelptn.:  Joris D. - Roel R. 

Dond. 05/12/13:   Vet. L.S.K. - De Calibra's:  6 - 4

Hattrick van Stefan L. en eerste zaalvoetbaloverwinning is binnen!

Ploegopstelling:

Doel:  Bart D.

Achter:   Davy L. - Joris D. - Roy B.

Voor:   Gert VdE. - Stefan L. - Nathan DM. - Joris M.

Doelptn.:  Stefan L (3) - Roy B. - Joris D. - Joris M.     

Woensd. 13/11/13:   Stort Sp. - Vet. L.S.K.:  5 - 9

Waardige afsluiter van dit seizoen!!!

Positieve problemen bij de slotwedstrijd van ons buitenseizoen op Stort Sport! 17 spelers, waarvan er zes de eerste helft mochten toekijken, waren aanwezig en er was slechts kledij voorzien voor 15 spelers! Probleempje dat zichzelf oploste door de positieve ingesteldheid van onze huidige spelersgroep. Geen gemor en een vlugge tenuewissel bij half-time. Het is ooit anders geweest! (remember wedstrijd op Kiefhoek) Ook in deze wedstrijd kwamen we in de beginminuten op voorsprong, ditmaal via Johny VB. Door enkele verdedigende foutjes (Louis toch . . .) en een supersnelle Stort-spits bleef de wedstrijd min of meer spannend. Pas bij 2-2 konden we definitief afstand nemen en deze voorsprong vasthouden (en uitdiepen) tot op het einde van de wedstrijd. Bijgebleven voor de rust zijn de drie doelpunten van de Stort-spits, de frommelgoal en penalty van Stefan L., de binnenleggers van Kevin S. (weer een uitstekende partij!) en Nathan DM., doch vooral de loeiharde vrij trap van Joeri Fl. die binnenkant paal binnen ging. Ruststand 3-6.

Zes wissels dus na de onderbreking en meteen leek de vaart even uit onze ploeg. Snelle mannen Nathan DM. enRoel R. werden enigszins gemist. De Stort-spits kon nog tweemaal raak treffen. (amai: 5 goals!!!) Maar ook wij konden nog driemaal scoren via opnieuw Joeri Fl. en Roger VB. (weer topschutter dit seizoen!) De mooiste goal was echter voor Joris M. die met een hakje achter het steunbeen (à la Ibrahimovic) de  thuisdoelman wist te verschalken. Eindstand 5-9.

Tiende zege op rij die natuurlijk achteraf "uitbundig" gevierd werd (zie foto's boven en onder).

Proficiat aan de ploeg en coach Joris D. in het bijzonder. Spijtig dat het seizoen voorbij is.

Met deze spelersgroep ziet de toekomst er rooskleurig uit.

Ploegopstelling:

Doel:  Dirk G.

Achter:   Louis B. - Joeri Fl. - Dirk J. - Roel R.

Midden:   Bart D. - Kevin S. - Johnny VB. - Nathan DM.

Voor:   Gert VdE. - Stefan L.

Res.: Luc J. - Frans J. - Joris M. - Joris D. - Roger VB. - Davy L.

Doelptn.:  Johny VB. - Kevin S. - Stefan L (2) - Nathan DM. - Joeri FL. (2) - Joris M.

                 - Roger VB.


 

Woensd. 06/11/13:   Vet. L.S.K. - KWB Kattenbos:  7 - 2

Wie doet ons wat? Nu 1 - 0 na 2 min. en weer boeken toe!!!

Klasse! Stichter Diel VdH. had dit nog moeten meemaken! We spelen weer voetbal zoals hij het graag zag. In alle omstandigheden blijven combineren, altijd balbezit proberen te hebben, voetballend veel kansen creëren (en ook missen!), positief voetballen, . . . Heerlijk om naar te kijken, zo zou voetbal altijd moeten zijn. Na de zomerstop heeft onze ploeg een serieuze kwaliteitsinjectie gekregen. Alle aanwervingen zijn 120 % meegevallen. Hopelijk blijven zij nog jaren bij ons clubke! KWB Kattenbos was deze keer slachtoffer van dienst. Een goede bezoekende keeper en extra gemotiveerden Davy L. en Nathan DM. (Vet. LSK die ook bij Kattenbos voetballen) waren onmachtig.  Al na 2 min. kreeg Joris M. (weer een dijk van een partij!) zeeën van ruimte en hij aarzelde dan ook niet om de 100ste van dit seizoen mooi in het hoekje te plaatsen. De trend was gezet. Kattenbos deed nog even goed mee, maar toen Roel R. de 2-0 scoorde na weer een vloeiende aanval, was het voor ons nog een oefenpartijtje. Roger VB. mocht zelfs een terecht toegekende strafschop op de keeper vlammen. Maar wat dan nog? Ruststand 2-0.

Ook na de koffie stond Kattenbos erbij en keek er naar . . . Regisseur Johny VB. gaf voetballes en scoorde zelf 2 mooie doelpunten. Maar de hele ploeg speelde op hoog niveau: klasse-verdedigers Joeri Fl. en Kevin S. schoven regelmatig in en wisten ook hun doelpuntje mee te pikken. Bij een 3-0 stand kon Kattenbos 1 keer snel uitbreken en onze keeper verrassen met een lage schuiver. Roger VB. kon zijn strafschopmisser goedmaken door nummer 7 te scoren en Davy L. kon de pil voor Kattenbos iets verzachten door een verre vrije trap in de winkelhaak voorbij onze verkleumde keeper Dirk G. te knallen. Volgende week nog een orgelpunt op deze schitterende reeks na de zomerstop en het seizoen zit erop!!!

Ploegopstelling:

Doel:  Dirk G.

Achter:   Frans J. - Joeri Fl. - Kevin S. - Joris D.

Midden:   Roy B. - Joris M. - Johny VB. - Roel R.

Voor:   Roger VB. - Gert VdE.

Res.: Luc J. - Stefan L.

Doelptn.:  Joris M. - Johny VB.(2) - Roel R. - Kevin S. - Joeri Fl. - Roger VB.
Woensd. 30/10/13:   Vet. L.S.K. - Landelijke Gilde:  8 - 0

1 - 0 na 48 sec. en nadien 69 min. super-voetbal!!!

Ook de Landelijke Gilde uit de Kolonie moest de wet van de sterkste ondergaan. Reeds in de eerste speelminuut was het raak door een afstandsschot van Joris D. Met veel beweging en vlotte combinaties, onder begeleiding van dirigent Johny VB., bleven we constant de bovenhand houden. Uit de vele kansen werd nog tweemaal gescoord voor de rust door Joris M. en Davy L. Na rust hetzelfde scenario. Veel beweging (getuigen hiervan de doelpunten van Louis B. en Joeri F.), technisch vernuft (Luc J. en Joris M.), loopvermogen (Nathan DM.), een secure verdediging (Kevin S.) en dit alles onder leiding van heerser op het  middenveld Johny VB., leidde tot een monsterscore van 8-0 die beslist nog hoger had kunnen oplopen.  De gemakkelijkste doelkansen werden nog gemist, nietwaar Davy L., Luc J. en Nathan DM.?

Ploegopstelling:

Doel:  Dirk G.

Achter:   Louis B. - Joeri Fl. - Kevin S. - Joris D.

Midden:   Bart D. - Joris M. - Johny VB. - Nathan DM.

Voor:   Davy L. - Luc J.

Res.: Eric VH.

Doelptn.:  Joris D. - Joris M. (2) - Davy L. - Louis B. (2) - Joeri Fl. - Nathan DM.

 

 

 

Woensd. 16/10/13:   Vet. L.S.K. - Kiefhoek Sport:  5 - 3

Een goede training was misschien beter geweest???

Dit is niet meer plezant! Kiefhoek kwam opdagen met 8 spelers! Zo de wedstrijd spelen, daar zou niemand iets aan hebben. Gelukkig hadden wij deze keer enkele spelers op overschot en waren Luc J., coach Joris D. en materiaalmeester Eric VH. bereid om met de tegenstander mee te spelen. Kiefkoek was dus uiteindelijk met 11 tegen 10 LSK-veteranen. En toch zou het een makkie worden want na 5 min. stond het al 2-0. Een monsterscore leek in de maak, maar door gemakzucht, uit positie lopen, geen oog hebben voor samenspel, ongepaste individuele nummertjes, te lang lopen met de bal, misverstanden en slechte passen werd het een wedstrijd om snel te vergeten. Door vele mooie doelkansen te missen was de eindstand nog billijk voor een zwak Kiefhoek, waarbij de LSK-veteranen nog de besten waren en Joris D. met een mooie lobbal over keeper Dirk G. één van de bezoekende doelpunten scoorde.

Ploegopstelling:

Doel:  Dirk G.

Achter:   Frans J. - Jurgen A. - Kevin S.

Midden:   Nathan DM. - Dirk J. - Joeri F. - Roel R.

Voor:   Roger VB. - Joris M.

Res.: Luc J. - Joris D. - Eriv VH. (deden met de tegenstander mee!)

Doelptn.:  Roel R. - Joris M. (2) - Roger VB.(2)

 

 

 

Woensd. 09/10/13:   Vet. L.S.K. - Lansiers:  4 - 3

Moeilijke tegenstander glansrijk overwonnen!

Wegens een scoutingsopdracht in het buitenland is er deze keer geen wedstrijdverslag van onze reporter. Volgens welingelichte bronnen was het ook deze keer een uitstekende wedstrijd van onze ploeg tegen een jonge en gedreven tegenstander. Maar klasse komt altijd boven en zo konden we zelfs een 2 - 3 achterstand verdiend ombuigen in de zesde overwinning op rij!

Mooi reeksje! Onze coach levert prima werk!

Ploegopstelling:

Doel:  Bart D.

Achter:   Roel R. - Davy L. - Dirk J. - Joris D.

Midden:   Roy B. - Joris M. - Johny VB. - Nathan DM.

Voor:   Roger VB. - Gert VdE.

Res.: Luc J. - Dirk G.

Doelptn.:  Gert VdE. (2) - Luc J. - Roger VB.


Woensd. 02/10/13:   Vet. L.S.K. - Olmen Sport:  8 - 2

Wie zou ons toch kloppen? 5de overwinning op rij!

Na 4 overwinningen op rij sloop er al een beetje overmoed in de ploeg. Hoe anders verklaren dat het na de eerste aanval van Olmen al raak was en hun snelle spits de bal mooi in het hoekje deponeerde? Gelukkig lieten we ons niet van de wijs brengen en na eerst een reuze kans te missen, pegelde Roger VB. de gelijkmaker binnen. Toch waren we nog niet geleerd en toen Olmen weer tegen prikte wezen de bordjes 1-2 en konden we opnieuw achtervolgen. Maar het geloof in eigen kunnen was heel sterk en door een surplus aan talent overklasten we de tegenstander en de doelpunten konden dan ook niet achterwege blijven. Dirigenten in het middenveld, Johny VB. en Joris M., gaven het goede voorbeeld en scoorden de belangrijke treffers die ons op voorsprong brachten. En die voorsprong kwam nooit meer in het gedrang! Olmen Sport kwam er niet meer aan te pas en omdat Roger VB. naar zijn topvorm toegroeit en al weken in een productieve bui verkeert, werd het een ruime overwinning. Door het uitvallen van Stefan L. moesten we zelfs 20 min. met 10 spelers verder, maar ook dat kon ons niet deren. Een ijzersterke verdediging gaf niets meer weg. Meer zelfs, onze verdedigers schoven om beurt gepast in en zorgden meermaals voor dreiging: Joeri Fl. pegelde zelfs onhoudbaar in de winkelhaak. De puik keepende bezoekende doelman voorkwam zelfs meermaals de dubbele cijfers!!! Om van te genieten jongens! Doe zo verder! Tegen onze volgende tegenstander, Lansiers, hebben we nog een pijnlijke nederlaag van in het voorjaar recht te zetten.

Ploegopstelling:

Doel:  Dirk G.

Achter:   Davy L. - Joeri Fl. - Kevin S. - Joris D.

Midden:   Roy B. - Joris M. - Johny VB. - Luc J.

Voor:   Roger VB. - Stefan L.

Doelptn.:  Roger VB. (4) - Johny VB. - Joris M. - Luc J. - Joeri Fl.


 

 

Woensd. 25/09/13:   Vet. L.S.K. - Stormvogels:  5 - 2

11 uitblinkers geven voetballes!

Ploegopstelling:

Doel:  Bart D.

Achter:   Frans J. - Davy L. - Jurgen A. - Louis B.

Midden:   Roy B. - Joris M. - René P. - Joris D.

Voor:   Roger VB. - Luc J.

Doelptn.:  Roger VB. (2) - Jurgen A. (2) - Luc J.

 


 

Woensd. 18/09/13:   Vet. L.S.K. - GSK Gompel:  7 - 3

Het had evengoed 14 - 6 kunnen zijn!

"Nieuwe" nieuweling Gert VdE., "oude" nieuweling Joeri Fl. en "toekomstige" nieuweling Johny VB. brengen echt wel schwung in onze ploeg! Al weken spelen wij op hoog niveau en de neutrale toeschouwer kan echt genieten van een potje hoogstaand voetbal: mooie balcirculaties, technische hoogstandjes, doelkansen bij de vleet en schitterende doelpunten! De sportieve tegenstander van deze avond (GSK Gompel) bleek echter een maatje te klein. Als je zelf wil voetballen en je laat ons voetballen . . . zo hebben wij het graag! Dit verslag zou te lang worden als we alle doelkansen zouden beschrijven, maar dit willen we u toch niet onthouden: - Prachtige center van Stefan L. wordt in de vlucht (volley zoals hij dat alleen kan) afgewerkt door Roger VB. - Slordigheidjes in de verdediging (mislukte laterale passen) worden gelukkig niet afgestraft (en onze keeper Dirk G. was ook vandaag een meer dan degelijk sluitstuk!) - centrale verdediger Jurgen A. pegelde er ook 2 onhoudbaar tegen de netten. Collega verdediger Joeri F. had minder geluk: zijn kanonskogel werd met meer geluk dan kunde afgeweerd door de goed keepende bezoekende doelman.

- Er ligt nog geen sneeuw maar Roger VB. deed toch een reuzenslalom en zette 3 bezoekende verdedigers in de wind om dan met een subliem puntertje te scoren.

- Voor een open doel vanop 3 meter missen was er ook vandaag bij (Stefan L. en Roger VB.)

Maar dat zullen wel jeugdzonden zijn en dat zal er wel uitgroeien zeker?

Ploegopstelling:

Doel:  Dirk G.

Achter:   Louis B. - Joeri Fl. - Jurgen A. - Geert Cl.

Midden:   Jan VH. - Johny VB. - Gert VdE. - Joris D.

Voor:   Roger VB. - Stefan L.

Res.: Luc J.

Doelptn.:  Roger VB. (3) - Jurgen A. (2) - Stefan L. - Luc J.


 

Woensd. 11/09/13:   Vet. L.S.K. - De Condé:  3 - 2

0 - 2 ruststand met inzet en goed voetbal verdiend rechtgezet!

Verslag van doelpuntenmaker en uitblinker Bart D. volgt (of voelt iemand anders zich geroepen?)

Ploegopstelling:

Doel:  Dirk G.

Achter:   Louis B. - Joeri Fl. - Davy L. - Joris D.

Midden:   Bart D. - René P. - Joris M. - Luc J.

Voor:   Roger VB. - Stefan L.

Doelptn.:  Bart D. - René P. - Roger VB.


 

Woensd. 04/09/13:   Vet. L.S.K. - VK Robinson:  3 - 1

Dank zij sterke eerste helft verdiende overwinning!

Ploegopstelling:

Doel:  Dirk G.

Achter:   Louis B. - Joeri Fl. - Davy L. - Geert Cl.

Midden:   Roel R. - Johny VB. - Joris M. - Joris D.

Voor:   Stefan L - Bart D.

Res.: Kevin S. - Roger VB. - Luc J. - Dirk VdH.

Doelptn.:  Stefan L. - Johny VB. - Roger VB.Woensd. 28/08/13:   Vet. L.S.K.  -  Vet. Eksel:  3 - 3

Steengoede wedstrijd, maar als we alle kansen hadden benut!!!

Coach Joris D. had weer maar eens zijn uiterste best gedaan om een goed team op de grasmat te "toveren"! En zijn tactisch plannetje tegen deze geduchte tegenstander klopte als een bus! Hadden we de open en de heel open kansen voor de rust maar afgewerkt! Geniale hakjes (spijtig stond de paal in de weg), andere hoogstandjes en ook "gewone" kansen verdienden beter dan de 0 - 0 ruststand. En dan ging het vliegensvlug. Na 1 min. plaatste Bart D. (goede trainer gehad???) de bal perfect naast de keeper en 1 - 0. Opzetten, tegenaanval en een carambole via deklat en rug van onze keeper en de bordjes stonden weer gelijk. Wat krijgen we toch lullige doelpunten tegen!!! Door goed spel, inzet en motivatie konden we zelfs een onterechte 1 - 2 achterstand verdiend rechtzetten: 2 - 2. Weer mistten we open, heel open en meer dan open kansen. Zelfs een strafschop konden we niet benutten (de trainer was dan toch niet zo goed!) en toen Eksel opnieuw in de kluts voorkwam (2 - 3), leek de wedstrijd gespeeld! Maar coach Joris D. dacht daar anders over en pegelde 5 min. voor tijd zelf dan maar de meer dan verdiende gelijkmaker tegen de netten! Extra vermelding: met dit centraal duo (Joeri Fl. en Kevin S.) kunnen we naar elke voetbaloorlog!!! 

Ploegopstelling:

Doel:  Dirk G.

Achter:   Frans J. - Joeri Fl. - Kevin S. - Joris D.

Midden:   Roel R. - Roel T. - Joris M. - Tim V.

Voor:   Roger VB. - Bart D.

Doelptn.:  Bart D. - Joeri Fl. - Joris D


 

Woensd. 14/08/13:   FC Motorclub  -  Vet. L.S.K.:  4 – 1

De beste LSK-Veteraan stond bij de tegenpartij!!!

De dood heeft altijd een oorzaak! Zo ook in het voetbal als je tegendoelpunten krijgt. Het is zeer gemakkelijk de zwarte piet door te schuiven maar als een zekere Johny VB. (die al een paar keren bij onze ploeg gespeeld heeft) ook vandaag aan onze kant gestaan had, was hun keeper misschien 2 x gefusilleerd geweest! Nu was het de onze! Als je dan te weinig duelkracht toont, verantwoordelijkheid afschuift, eigen gewin zoekt, te weinig geslapen hebt, de cross nog in de benen hebt (sommigen!!!), kom je te kort tegen een jonge, gemotiveerde tegenstander  die nog veel kansen onbenut liet. Toegegeven, wij hadden veel balbezit, speelden vooral op de helft van de  tegenstander en misten ook wel enkele dotten van kansen maar tegen de razendsnelle counters van de "youngsters"  van Motorclub hadden wij weinig weerwerk te bieden. Nieuw "jong" bloed (generatie 35 - 45j) is zeker welkom  bij de Veteranen LSK. Voel je je geroepen???

Ploegopstelling:

Doel:  Dirk G.

Achter:   Frans J. - Jo G. - Dirk VdH. - Louis B.

Midden:   Roel T. - Luc J. - Joris M. - Joris D.

Voor:   Bart D.  -  Davy L.

Res.:  Roger VB. - Thomas P.

Doelptn.:  Thomas P.


 

Woensd. 07/08/13:   Vet. L.S.K.  -  Wijerken FC:  5 – 1

De tweede helft zijn wij altijd beter!!!

Ploegopstelling:

Doel:  Bart D.

Achter:   Louis B. - Jo G. - Dirk J. - Geert CL.

Midden:   Roel R. - Davy L. - Joris M. - Joris D.

Voor:   Roger VB. - Stefan L.

Res.:  Luc J.

Doelptn.:  Joris M. - Roger VB. - Dirk J. - Luc J. (2)


 

Vrijd. 02/08/13:   KWB Kattenbos  -  Vet. L.S.K.:  1 – 11

Niet eens overdreven monsterscore bij tropische temperaturen!

Dank zij weer uitstekend werk van coach Joris D. stond er kwaliteit op de uitstekende grasmat (compliment aan de terreinverzorger!) Diesels komen moeilijk op gang en na 5 min. moest gastkeeper Bart D. (feilloze wedstrijd) al een onhoudbaar doelpunt toestaan van "overloper" Davy L: 1 - 0 (Zo mag je bij onze ploeg ook wel eens scoren Davy!) Lang kon KWB Kattenbos niet genieten van deze voorsprong! Jo G. en Dirk J. geraakten op elkaar ingespeeld als centraal duo, gastspeler Bjorn D. en de 2 Jorissen veroverden het middenveld en dan lopen er 2 opportunisten in de voorlijn die het een verdediging knap lastig kunnen maken. Dat alles resulteerde toch slechts in een 1 - 3 voorsprong bij de rust (wat missen wij toch vele kansen!) Eventjes bijtanken (het was maar 37° in de schaduw!) en klaar voor de walk-over! Na de rust stond er werkelijk geen maat op de efficiëntie van onze ploeg en in geen tijd stond het 1 - 7 (2 doelpunten van uitblinker Joris M. en gastspeler Bjorn D. scoorde zo maar eventjes 4 doelpunten: hij mag zeker nog eens meedoen!) En toen moest Stefan L. nog aan zijn 4 op een rij beginnen! In een mum van tijd stond het dus 1 - 11. En als nu ook spits Roger VB. (slechts 1 goal vandaag: foei Roger!) nog eens de weg naar de netten zou vinden zoals in zijn oude dagen, . . .

Ploegopstelling:

Doel:  Bart D.

Achter:   Frans J. - Jo G. - Dirk J. - Louis B.

Midden:   Toine P. - Bjorn D. - Joris M. - Joris D.

Voor:   Roger VB. - Stefan L.

Res.:  Luc J.


 

Vrijd. 05/07/13:   SK Ham  -  Vet. L.S.K.:  0 – 2

Positieve afsluiter voor zomerstop!

De laatste match voor de zomerstop werd , zoals de jaarlijkse traditie het wil, afgewerkt op het tornooi van FC Kiefhoek. Ditmaal had men voor ons het onbekende SK Ham als tegenstander voorzien. Op deze warme zomeravond, daagden 15 inzetbare spelers op, waardoor Geert W. zich kon sparen voor een wedstrijd de volgende dag op hetzelfde tornooi en een andere speler gefrustreerd huiswaarts keerde nog voor de wedstrijd begon, omdat hij niet op zijn geliefkoosde

positie mocht starten. Een eerste helft werd afgewerkt met veldoverwicht voor onze ploeg doch aan een te laag tempo. Hierdoor waren de doelkansen schaars. De openingstreffer viel echt uit de lucht. Op een hoge bal legde de Ham keeper de bal panklaar voor een goed doorgelopen Roel R. die niet meer kon missen. Ham kon enkel dreigen met een vrije trap die rakelings langs de kruising vloog, voor ons gelukkig langs de goede kant. Ruststand 1-0.

De tweede helft werd afgewerkt met meer animo. Roger VB., blijkbaar al in vakantiestemming, wrong enkele doelrijpe kansjes de nek om. Eerst echter nog, op aangeven van Luc J., kwam Joris M. enkele centimeters te kort om de bal binnen te duwen. Even later volgde een center van Roger. David L., ingelopen even voorbij de tweede paal, legde terug voor doel, alwaar opportunist Luc J. opdaagde en de bal onhoudbaar binnen knalde in het dak van het doel. (2-0) Wedstrijd beslist dus mede doordat den John de controle op het middenveld behield en achterin het centrale duo een vlekkeloze partij afleverde: Jurgen A., heerser in het luchtruim, en Kevin S., sober doch zeer efficiënt, smoorden elk Hams gevaar in de kiem, zodat keeper Dirk een rustige avond beleefde. Na de wedstrijd bij het nuttigen van enkele "limonades" zat de sfeer er goed in,  zodat met een goed gevoel de zomerstop werd ingezet. 

Ploegopstelling:

Doel:  Dirk G.

Achter:   Joeri F. - Jurgen A. - Kevin S. - Joris D.

Midden:   René P. - Johny VB. - Joris M. - Roel R.

Voor:   Roger VB. - Stefan L.

Res.: Davy L. - Luc J.


Woensd. 26/06/13:   Vet. L.S.K.  -  FC Motorclub:  2 - 3

Schitterende wedstrijd had zeker een gelijkspel verdiend!

Van een goede start gesproken! Beter kun je niet aan een wedstrijd beginnen: een gevreesde tegenstander direct bij de keel  grijpen en na 1 min. al een doelpunt scoren via een supersnelle uitbraak en verrassende afwerking van Jo G. 1 - 0 met een LSK-Veteranenploeg zonder buitenstaanders (de eerste keer dit seizoen!!!) Wat lag het tempo hoog! Kansen kwamen er langs beide kanten maar Motorclub was efficiënter en kon onze doelman twee keer verschalken, waardoor we bij de rust toch tegen een achterstand opkeken: 1 – 2 Ook na de koffie volgden de kansen zich in snel tempo op! FC Motorclub, met een overvloed aan jeugdig geweld, moest noodgedwongen vooral aan verdedigen denken en kon sporadisch uitbreken. Op één van deze snelle counters scoorden zij wel de onverdiende 1 - 3. Wedstrijd gespeeld denk je dan maar onze ploeg toonde veerkracht, combineerde uitstekend, hield de tegenstander met karaktervoetbal onder druk, creëerde schitterende kansen, maar had pech in de afwerking en stuitte op een uitstekende bezoekende keeper. Spijtig genoeg is het niet de eerste keer dat we vele "open" kansen de nek omwringen en daardoor kwam de aansluitingstreffer van Dirk J. op 3 min. van het einde een beetje laat en leverde ons slotoffensief niet de oververdiende gelijkmaker op! Toch mogen we terugblikken op een schitterende wedstrijd die het beste laat verhopen voor de toekomst!

Ploegopstelling:

Doel:  Dirk G.

Achter:   Louis B. - Jurgen A. - Dirk J. - Joris D.

Midden:   Jo G. - Roy B. - Joris M. - Roel R.

Voor:   Roger VB. - Stefan L.

Res.: Kenny J. - Davy L. - Luc J.


 

Woensd. 19/06/13:   Landelijke Gilde  -  Vet. L.S.K.:  6 – 4

Amai wat een tegenstander!

Om de nederlaag van enkele weken geleden te wreken, had onze tegenstander een zeer sterke ploeg op de been gebracht. Spitsen van Achel, een verdediger van United, en nog enkele andere kompetitiespelers waren een maatje te groot voor onze moedige Veteranen. Alsof dat nog niet genoeg was, deelden wij nog cadeautjes uit door slordig uit te verdedigen en enkele mooie kansen de nek om te wringen. En omdat de scheids blijkbaar ook geen kaas gegeten had van de buitenspelregel, stond er bij de rust een te ruime 4 - 1 achterstand op het scorebord ondanks een mooie tegentreffer van Roger VB. Vlak na de rust kregen wij weer enkele schitterende kansen, maar door pech en een goede thuisdoelman konden wij niet scoren. En toch meende de scheids dat hij de thuisploeg weer moest helpen en liet hij hen 2 keer scoren uit flagrant buitenspel. Onze ploeg bleef toch goed combineren en wist uiteindelijk de einduitslag een beetje draaglijk te maken door een tweede doelpunt van Roger VB. en 2 doelpunten van Roel R. die kan terugblikken op een zeer goede wedstrijd. 11 doelpunten tegenkrijgen op 2 wedstrijden past echter niet voor de Vet. L.S.K. en vraagt om een glansprestatie volgende week en misschien is spelen met een libero ook wel een oplossing???

Ploegopstelling:

Doel:  Dirk G.

Achter:   Louis B. - Jurgen A. - Kevin S. - Geert M.

Midden:   Roy B. - Joeri F. - Joris D. - Roel R.

Voor:   Roger VB. - Stefan L.

Res.: Geert W. - Luc J.Vrijd. 7/06/13:   Hemelboys  -  Vet. L.S.K.:  5 – 1

Goed voetbalspel wordt niet beloond tegen Antwerpse Veteranenkampioen!

Ploegopstelling:

Doel:  Steven B.

Achter:   Davy W. - Davy L. - Kevin S. - Joris D.

Midden:   Luc H. - Kenny J. - Gert VdE. - Roel R.

Voor:   Roger VB. - Hans

Res.: Louis B. - Luc J.Vrijd. 7/06/13:   Vet. L.S.K.  -  Landelijke Gilde:  2 – 0

Schitterende eerste helft voldoende!

Weer een toekomstige Veteraan die zich goed aanpaste (Johny VB.) en een terugkomer van nooit weggeweest (Jurgen A.) brachten "schwung" in onze ploeg die zo al sterk genoeg was om Landelijke Gilde de eerste helft van het terrein te spelen! (wat missen wij toch vele mooie kansen!!!) Gelukkig was Luc J. (met een BBQ en één of meerdere cava's in de benen) in een superdag en scoorde 2 mooie doelpunten na uitstekende assists van Jo G. en Roger VB. Na de rust zakten wij volledig terug (ondanks het bevredigende wederoptreden van Louis B.), konden de bal niet meer in de ploeg houden en krasselden maar wat aan. Gelukkig was de tegenstander niet goed bij schot en trapte zelfs een strafschop lullig naast. Onze gedachten waren blijkbaar al bij de match van de Rode Duivels tegen Servië, maar dat mag geen excuus zijn. Volgende keer 70 min. concentratie jongens!

Ploegopstelling:

Doel:  Dirk G.

Achter:   Roel R. - Jurgen A. - Kevin S. - Joris D.

Midden:   Jo G. - Johny VB. - Gio H. - Luc J.

Voor:   Roger VB. - Stefan L.

Res.: Louis B.


 

Maand. 27/05/13:   VK Robinson - Vet. L.S.K.:  0 - 3

Verliezen met deze ploeg zou een schande geweest zijn!

Met een opsomming van alle gemiste kansen zou dit een héééél lang verslag worden. Maar er stond dan ook heel wat "kwaliteit" in onze ploeg. Blijven komen jongens en jullie bezorgen de Vet. Lommel S.K. weer de "grandeur" die ze verdienen! Pluim ook voor onze tegenstander die voetbalde en liet voetballen en Hei-Heuvel kermis voor  beide partijen toch een gezellig avondje maakte!

Ploegopstelling:

Doel:  Steven B.

Achter:   Kevin S. - Werner VL. - Frank M. - Joris D.

Midden:   Roel R. - Joris M. - Kenny J. - Jo G.

Voor:   Roger VB. - Jan W.

Doelptn.: Joris M. - Roger VB. - Jan W.

 


Woensd. 22/05/13:   Vet. L.S.K. - KWB Barrier:  0 - 1

Eigenlijk had er geen winnaar mogen zijn!

Ploegopstelling:

Doel:  Dirk VdH. Achter:   Luc J. - Davy L.- Joris D. - Roel R.

Midden:   Roy B. - Joris M. - Kenny J. - Geert W.

Voor:   Roger VB. - Stefan L.

 

 

Woensd. 08/05/13:   Oud WFC - Vet. L.S.K.:  2 - 3

Verdiend op basis van zeer sterke tweede helft!

Omdat enkele nieuwe spelers inpassen niet zo eenvoudig is (welkom Kenny J. en Roy B.), was het niet te verwonderen dat we er het eerste kwartier niet aan te pas kwamen. Een gebrek aan organisatie (zelfs de enige Standard Luik supporter in onze ploeg werd soms overmoedig!) en daar profiteerde Wijerken-spits Pieter J. van om de 1-0 op het bord te zetten. Niet onverdiend op dat moment. Maar onder impuls van gastspeler en sterkhouder Kevin S. kregen we greep op de match en knutselden menige vloeiende aanval op de grasmat. De gelijkmaker kon niet uitblijven! Nieuweling Roy B. vergat voor open doel zijn linkse voet te gebruiken, maar toen Roger VB. met een verschroeiende volley (zoals in zijn beste dagen!) de bal onhoudbaar voorbij de onthutste thuisdoelman in de korte hoek tegen de netten vlamde, stond de 1-1 ruststand op de bordjes. Na de rust dacht de scheids (ex Vet. L.S.K. Rocco) dat hij de thuisploeg moest helpen. Een door hem licht toegekende strafschop werd feilloos omgezet en we waren weer op achtervolgen aangewezen. Maar onze ploeg bleef uitstekend voetballen en als de scheids consequent geweest was, hadden wij ook minstens 1 strafschop moeten krijgen. Maar als we winnen, winnen we zonder penalty!!! Een afgeweerde bal werd door Roel R. enkele meter buiten de backlijn in één tijd schitterend . . . op de doellat getrapt. Gelukkig voor ons kaatste de bal via de rug van de thuisdoelman over de doellijn. Wij roken de overwinning en na een vloeiende aanval versloeg weer Roger VB. met een puntertje de niet-reagerende thuiskeeper. Omdat we goed georganiseerd bleven voetballen, kreeg Wijerken FC nog maar 1 kans. Maar gelegenheidsdoelman Davy L. haalde glansrijk een verre, vertwijfelde bal vanonder de deklat. Door onze gave collectieve prestatie bleef de verdiende 2-3 zege op het bord!

Ploegopstelling:

Doel:  Dirk VdH.

Achter:   Frans J. - Davy L.- Kevin S. - Joris D.

Midden:   Roy B. - Joris M. - Kenny J. - Geert W.

Voor:   Roger VB. - Stefan L.

Res.: Roel R. - Luc J.

 


Dinsd. 30/04/13:   Vet. L.S.K. - Jong WFC:  6 - 1 

Overdreven uitslag, maar deugddoende overwinning! 

Rare wedstrijd! De eerste 10 min. leken we er niet aan te pas te komen. Met weer enkele gastspelers (zeer goede deze keer!!!) was het opnieuw een zoeken en tasten en natuurlijk profiteerde onze tegenstander Jong WFC daar optimaal van: gelukkig voor onze ploeg lieten hun afwerkers het afweten en onder impuls van gelegenheidslibero Dirk G. en gast-voorstopper Kevin S. namen we het initiatief over en kregen wij de kansen. En als dan de keeper van de tegenpartij ook nog meewerkt . . .  Zo kon Joris D., na mistasten van de doelman, eenvoudig binnentikken en op een hoge floddervoorzet van Stefan L. ging de keeper onbegrijpelijk weer in de fout (volgens Stefan geen owngoal maar een "te hete" en daardoor onhoudbare bal!) Met een gevleide 2 - 0 stand gingen wij rusten. Jong WFC was blijkbaar van mening dat ze nog niet genoeg cadeautjes uitgedeeld hadden, want op een mooie uitbraak van onze ploeg en een dito voorzet trapte een bezoekende verdediger de bal keihard via onderkant lat voorbij zijn verbouwereerde keeper: 3 - 0 en wedstrijd gespeeld zeker? Via vlotte combinaties liepen wij zelfs uit tot 6 - 0: Joris D. scoorde zijn tweede van de avond, gastspeler Jan W. (wissel op de toekomst?) bekroonde zijn puike wedstrijd met een verdiende en mooie treffer en Roger VB. nam met onze 6de goal alle twijfels weg. Van dan af vierden we de teugels een beetje (een beetje veel?) en Jong WFC kreeg nog enkele kansen waarvan er één werd benut, een meer dan verdiende tegentreffer!

Ploegopstelling:

Doel:  Bart D.

Achter:   Frans J. - Dirk G.  -  Kevin S. - Geert M.

Midden:   Roel R. - Joris M. - Joris D. - Jan W.

Voor:   Roger VB. - Stefan L.


 

Woensd. 24/04/13:   Vet. Eksel - Vet. L.S.K.:  4 - 1 

We kwamen er niet aan te pas!

Het eerste kwartier dachten we nog dat we deze keer een kans maakten tegen een op het eerste zicht niet zo'n sterk Eksel. Maar eens de studieronde voorbij, stonden we erbij en keken er naar. Alleen omdat onze doelman Dirk G. weer een beresterke partij keepte en de thuisploeg talrijke kansen miste, konden we de schade beperken tot een 1 - 0 achterstand. Meer nog, op één van onze schaarse goed uitgespeelde tegenaanvallen, kon Stefan L. na een persoonlijke actie mooi binnentrappen en een gevleide 1 - 1 ruststand op het scorebord zetten: dezelfde ruststand als bij Dortmund - Real Madrid in de Championsleague van dezelfde avond. En ook na de rust konden we de vergelijking doortrekken! Net als de sterren van Real Madrid kwamen we er niet meer aan te pas en bij het laatste fluitsignaal stond zelfs dezelfde eindstand op het bord! Wedstrijd om zo snel mogelijk te vergeten, maar we moeten ons herpakken anders volgen er dit seizoen nog talrijke nederlagen! Hoog tijd dus om op zoek te gaan naar een vijftal degelijke versterkingen: namen van valabele kandidaten mag je altijd doorspelen aan het bestuur!

Ploegopstelling:

Doel:  Dirk G.

Achter:   Tim V. - Frans J. - Bart R. - Geert M.

Midden: Davy L. - René P. - Joris D. - Luc J.

Voor:   Roger VB. - Stefan L.


 

Woensd. 17/04/13:   Lansiers - Vet. L.S.K.:  5 - 3 

Spannend, maar efficiëntste ploeg wint!

1 - 0: na een openingskwartier met weinig doelkansen verkeek verdediger Robrecht M. zich op een verre voorzet en een Lansier-aanvaller lepelde de bal over een verraste keeper Dirk G.

1 - 1: een prima assist van Stefan L. op een diepspurtende Davy L., die niet meer aan de bal leek te kunnen, maar met wat meeval (keeper trapt de bal pal tegen hem aan!) scoort Davy de gelijkmaker.

2 - 1: lang kan onze ploeg niet genieten van deze gelijke stand, want 2 min. later pegelde een Lansier-speler de bal van ver in de winkelhaak. Keeper Dirk G. was machteloos op deze wereldgoal.

2 - 2: net voor het rustsignaal leverde Stefan L. opnieuw een perfecte assist af en deze keer frommelde de uitstekend weder optredende Joris M. de bal tergend traag tegen de netten.

2 - 3: de koffie (of was het de peptalk van onze coach Joris?) had onze spelers blijkbaar deugd gedaan, want pas afgetrapt bracht Roel R. ons op voorsprong en leek de traditie in ere gehouden te worden, want op de Lansiers verliezen we niet gauw! Onze reporter was er dus gerust in en kon met een gerust gevoelen naar een belangrijke vergadering. Was de buit immers niet binnen? Groot was dan ook zijn verbazing toen hij na de wedstrijd terugkwam en de eindstand vernam: 5 - 3 verloren ondermeer door opnieuw een winkelhaak-goal en een strafschop in de laatste minuut. Dit vraagt om revanche volgende week tegen "zwart beest" Vet. Eksel.

Ploegopstelling:

Doel:  Dirk G.

Achter:   Luc J. - Frans J. - Dirk J. - Robrecht M.

Midden: Roel R. - Bart J. - Joris M. - Joris D.

Voor:   Davy L. - Stefan L.


Woensd. 10/04/13:   Vet. L.S.K. - FC Pinal:  1 - 1

Motivatie is alles!

Wij met 11 en de tegenstrever met 9 en toch nog een doelpunt tegenkrijgen, dat moet kunnen (en het was een mooi doelpunt!). Maar als je dan niet vlug tegen scoort, hol je wel een hele wedstrijd achter de feiten aan! Gelukkig offerde coach Joris D. zich op en speelde "te verdienstelijk" met de tegenstander mee: 10 tegen 11 na 10 min. en dus meer evenwicht in de partij! Pogingen van Roger VB. op de lat en van Stefan L.op de paal en een keeper met 2 konijnenpoten in de goal verhinderden de gelijkmaker! Volgde dan een ongeziene truitjeswissel wegens kwetsuren allerhande (Luc H., Patrick T.) en de partij eindigde zowaar met 10 tegen 9! Maar bij de rust stond het nog altijd 0 - 1 en zet dat maar eens recht tegen een stug verdedigende en op de counter loerende tegenstander! Gelukkig stond er bij ons een erg attente keeper (Dirk G.) of we hadden al veel eerder de boeken kunnen sluiten. Onder impuls van vooruitgeschoven libero Bart R. bleven we beuken op de goal en eindelijk scoorden wijde oververdiende gelijkmaker. Een sublieme schijnbeweging van Stefan L. bracht hem in ideale positie voor doel en gelukkig voor onze ploeg schoof hij de bal laag naast de keeper binnen. En de winning treffer voor onze ploeg hing ook nog in de lucht (gebrek aan ervaring en/of techniek, jeugdige overmoed, te weinig talent, ???) maar we hadden ook het deksel op onze neus kunnen krijgen, dus een billijke 1 - 1 eindstand!

Ploegopstelling:

Doel:  Dirk G.

Achter:   Frans J. - Bart R. - Dirk J. -  Louis B.

Midden: Luc H. - Patrick T. - Gio H. - Joris D.

Voor:   Roger VB. - Michaël N.

Res.: Stefan L.Woensd. 03/04/13:   Vet. L.S.K. - Stort Sport:  3 - 1

Afwerking kon zeker beter!!!

Met enige moeite had coach Joris toch 11 bereidwilligen gevonden om onze clubkleuren te verdedigen tegen Stort Sport. Wat vooraf een moeilijke wedstrijd leek te gaan worden, gezien de jeugdige leeftijd van onze tegenstanders, bleek na het openingskwartier minder waar. Een hobbelend afstandsschot van Gio H. dat naast leek te gaan, werd op onbegrijpelijke wijze door de Stortdoelman in eigen doel verwerkt. Even later, een prachtige dieptepas van Luc J. op Michael N., die aflegde voor doel en Roger VB. had maar binnen te tikken. Ook een afgeweerde hoekschop werd door Joris D. van kortbij binnen geknald. (3-0) Een monsterscore leek in de maak. Stort kon enkel tegenprikken, doch keeper Dirk G. was bij de les. Na de rust bleven we voortdurend veldoverwicht houden, doch wrongen de ene doelkans na de andere de nek om. Ook moet gezegd worden dat de bezoekende keeper zich van zijn beste kant liet zien en op miraculeuze wijze enkele reddingen uit zijn mouw schudde. Stort Sport bleef tegenprikken en doelman Dirk moest enkele malen gevat tussenkomen. Hij moest zich toch éénmaal gewonnen geven toen een terugspeelbal van Michael N. onderschept werd en de Stort spits tegen scoorde.

Een verdiende overwinning tegen een sportieve tegenstander.

Ploegopstelling:

Doel:  Dirk G.

Achter:   Tim V. - Louis B. - Dirk J. -  Robrecht M.

Midden: Luc J. - René P. - Gio H. - Joris D.

Voor:   Roger VB. - Michaël N.

Res.: Eric VH. (scheids.)


 

Woensd. 27/03/13:   Vet. L.S.K. - Olmen Sport:  3 - 2

Meer dan verdiend!!!

Waarschijnlijk zaten we het eerste kwartier niet goed in de wedstrijd omdat de nieuwe wedstrijdbal (bedankt Bart!) niet goed opgepompt was. Als je dan ook nog zonder verdedigende halfback speelt, vraag je om moeilijkheden. De 0 - 1 achterstand (een gezondheidswandeling van een Olmenspeler door onze hele centrale as) was dus heel logisch. Gelukkig herpakten we ons. Voorstopper Louis B. kopte eerst een perfect getrapte corner van Geert. W. volgens het boekje naar de grond, maar te hard zodat hij overging. Wij bleven echter aandringen en op slag van rust, op een snelle counter, schotelde Roger VB. de gelijkmaker in de voeten van Stefan L. (een makkie!) Na de rust stond er qua kansen nog maar 1 ploeg op het veld. Via snelle uitbraken creëerden we tal van mogelijkheden voor Roger VB., Patrick T., Stefan L., Roel R., . . . maar jammerlijk genoeg stond hun vizier slecht gericht (extra training "afwerken op doel" is misschien toch nodig?) Maar de voorsprong kon niet uitblijven! En het was een "Harzard-je" getekend Stefan L. En toen Roel R. (prima wedstrijd!), opnieuw via een assist van Roger VB., de stand op 3 - 1 bracht, was de wedstrijd gespeeld. De aansluitingstreffer 1 min. voor affluiten deed niks af aan deze dik verdiende overwinning!

Ploegopstelling:

Doel:  Dirk G.

Achter:   Frans J. - Louis B. - Bart R. -  Joris D.

Midden: Geert W. - Davy L. - Patrick T. - Roel R.

Voor:  Roger VB. - Stefan L.

Res.: Marc VdB. - Luc J. (scheids.)Dinsd. 19/03/13:   De Condé - Vet. L.S.K.:  5 - 2 

Alhoewel we slechts met 10 waren, toch nog niet zo slecht!!!

Dit kan toch niet meer! Jongens, waar is jullie eergevoel? Iedereen zou nu toch moeten weten dat men minimum 24u voor aanvang van de wedstrijd moet afbellen (dus voor deze wedstrijd maandagavond voor 19u30) Toch waren er enkele spelers die zich niet aan deze afspraak hielden en onze coach Joris en de rest van de ploeg danig in de steek lieten. Gelukkig konden we nog rekenen op good-old Eric VH. en jonkie Michaël en na 3 min. stonden we via een snelle uitbraak via aalvlugge Michaël al 0 - 1 voor! Lang konden we deze voorsprong niet vasthouden. Eer wij onze ploeg een beetje georganiseerd hadden op dit grote veld (zeker voor 10 man!) stonden we 3 - 1 achter, maar we deden toch goed mee. Roger VB. had na een mooie persoonlijk inspanning pech bij de afwerking, Roel R. besloot van dichtbij pal op de keeper en weer Roger VB. trapte op slag van rust nog eens op de paal. Kansen genoeg dus om een gelijke stand bij de rust te kunnen rechtvaardigen! Ook na de koffie geloofden wij nog in een goede afloop. Een uitstekend geplaatste vrije trap van Roger VB. (topschutter van vorig seizoen!) verdween mooi in de bovenhoek en het stond zowaar 3 - 2. Maar toen de thuisploeg de 4 - 2 stand op het scorebord zette, was ons bobijntje af. We konden de afstanden niet meer belopen, konden de bal niet meer in de ploeg houden, leden knullig balverlies, liepen uit positie, . . . zodat we blij waren dat de thuisploeg nog maar 1 keer scoorde: 5 – 2 En toch overheerste het gevoel dat als we met 11 geweest waren er zeker meer in gezeten had!!!

Ploegopstelling:

Doel:  Dirk G.

Achter:   Luc J. - Louis B. - Eric VH. -  Joris D.

Midden: Michaël - Davy L. - Roel R. - Stefan L.

Voor:  Roger VB.Dond. 07/03/13:   Vet. L.S.K.  -  't Kliekske:  4 - 11

Het blijft bij één schamele zaalvoetbaloverwinning deze winter!!!

Ploegopstelling:

Doel:  Eric VH.

Veldspelers:   Luc J. -  Joris D.

Davy L. - René P. - Stefan L.

Doelptn.:  Joris D. - Stefan L. (3)

 

Dond. 21/02/13:   Vet. L.S.K.  -  FC Tennis:  2 - 3

Veldoverwicht en veel kansen maar ultra-verdedigende tegenstander houdt stand!

Ploegopstelling:

Doel:  Dirk G.

Veldspelers:   Joris D.  -  Luc J. - Dirk J.

Stefan L. -  Jan VH.  -  Davy L. - Geert W.

Doelptn.: Davy L. - Jan VH.


 

Dond. 7/02/13:   Vet. L.S.K.  -  Calibra's:  6 - 2

4 doelptn. van Stefan L. bezorgen ons eindelijk de eerste zaal-overwinning!

Ploegopstelling:

Doel:  Eric VH.

Veldspelers:   Joris D.  -  Luc J.

Stefan L. -  Louis B.  -  Tim V.

Doelptn.: Luc J. - Joris D. - Stefan L. (4)Dond. 17/01/13:   Vet. L.S.K.  -  De Kroon:  2 - 9

Geert W. scoort openingstreffer! We spelen weer 1 helft goed mee, maar na de 2 – 3 stonden we tactisch nergens meer!

Ploegopstelling:

Doel:  Geert Cl.

Veldspelers:   Joris D.  -  Dirk G. - Luc J.

Stefan L. -  Geert W.  -  René P.

Doelptn.:  Geert W. - René P.