Verslag 2014

2014

Dond. 18/12/14:   Vet. L.S.K.  -  Veritas:  0 - 5

Ook als wij wegens spelerstekort (hoe kan dat nu???) Forfait geven, hebben we een 0 - 5 nederlaag aan onze broek!Dond. 04/12/14:   Vet. L.S.K.  -  De Rouches:  7 - 7

5 doelptn. van Stefan L. niet genoeg voor overwinning!

5 - 2 ruststand (en nog veel uitgespeelde kansen gemist!) en dan denk je rustig uitspelen . . .

Ammehoela: uiteindelijk waren we nog content met een gelijkspel!

Ploegopstelling:

Doel:  Gert Cl.

Achter:   Gert VdE. - Bart D. - Joris D.

Voor:   Stefan L. - Joris M.

Doelptn.:  Joris M. (2) - Stefan L. (5)Dinsd. 18/11/14:   Helson Res.  -  Vet. L.S.K.:  2 - 0

En de 100ste dit seizoen wou er niet in!

Als je te fel iets nastreeft, valt het resultaat meestal tegen! Ook zo bij ons! Als je dit seizoen al elke wedstrijd minstens 1 goal gescoord had, zou dat ene doelpuntje dat we nog nodig hadden om er 100 te scoren vlug tegen de netten hangen. Bovendien hadden we nog iets recht te zetten tegen de tegenstander van vandaag, Helson B, want onze laatste nederlaag op 19 augustus was ook tegen hen. Al vroeg in de wedstrijd werd gelegenheidslibero Dirk G. door een onnodige terugspeelbal in de problemen gebracht en kon een opzittende thuisspeler de bal ontfutselen en verrassend voorbij onze doelman Bart D. trappen. Van een tegenvaller gesproken! Onze ploeg reageerde echter gepast en op een goede counter deed Kevin S. bijna alles perfect. Hij kapte zich schitterend vrij, maar zijn schot miste kracht en zeilde rakelings naast. En enkele min. later had opnieuw Kevin pech toen de thuisdoelman nog net met de vingertoppen zijn lage schuiver in  hoekschop kon duwen. Buiten een gevaarlijke vrije trap van 10 m buiten de backlijn en pittigheid in de duels kon Helson B hier weinig tegenover stellen. Maar zij gingen wel met een 1-0 voorsprong de rust in.

Ook na de koffie had onze ploeg het meeste balbezit. Maar weer had Kevin S. pech! Zijn mooi geplaatste kopbal kon door de thuiskeeper met een ultieme zweefsprong uit de kruising gered worden. De vermoeidheid en enkele lichte kwetsuurtjes begonnen hun tol te eisen tegen deze jonge, getrainde kompetitieploeg. We bleven met veel inzet de gelijkmaker najagen, maar door ultra-aanvallend te spelen gaven we achteraan ook veel ruimte weg. Te veel, want wat we vreesden gebeurde ook. In plaats van 1-1 werd het 2-0! Ondanks ons slotoffensief bleef deze stand tot het einde op het scorebord. Geen 20ste overwinning en geen 100ste doelpunt en dus een slechte afsluiter van een nochtans schitterend seizoen!

Ploegopstelling:

Doel:  Bart D.

Achter:   Louis B. - Dirk G. - Dirk J. - Joris D.

Midden:   Kevin S. - Joris M. - Gio H. - Roel R.

Voor:   Roger VB. - Luc J.

Res.: Eric VH.Vrijd. 14/11/14:   Flurky Mol  -  Vet. L.S.K.:  FF.

Reeds de 2de keer dit seizoen dat deze tegenstander FF. geeft! Foei!!!

 


Woensd. 05/11/14:   Vet. L.S.K.  -  FC Pinal:  2 - 0

Kwalitatieve off-day? Toch lekkere kip na de match (en 19de overwinning dit jaar)

Onze laatste thuismatch van het jaar ging door tegen FC Pinal. Twaalf veteranen gingen de strijd aan. In een gelijk opgaande wedstrijd , waar te weinig 'gevoetbald' werd en te vlug de lange bal gehanteerd werd, konden we toch op voorsprong komen wanneer Joris D. de snelle Hans M. het straatje instuurde en deze langs de bezoekende keeper binnen legde. Een slecht uitvoetballen van keeper Bart D. werd onderschept, doch de Pinalaanvaller wist deze uitgelezen doelkans  nog te verkwanselen. Na de rust verbeterde het spelniveau niet. Een aandringend Pinal kreeg wel een open doelkans die afgeweerd werd door een prima voetveeg van Bart D. Ook werd er nog een doelpoging onderschept door Louis B. wanneer Bart D. uitgleed ver buiten zijn doelgebied. Wij konden hier een bal op de kruising van Stefan L. tegenover zetten. Wanneer de aalvlugge Hans M. langs achter aangetrapt werd, was Stefan L. er als de kippen bij om de strafschop zelfzeker om te zetten. Ook Louis B. kwam nog dicht bij een treffer, wanneer hij een afgeweerde hoekschop strak de hoek inschoot doch de bezoekende keeper was deze keer paraat. Eindstand 2 - 0. Volgende week de seizoensafsluiter bij het ons onbekende FC Flurky uit Mol.

Ploegopstelling:

Doel:  Bart D.

Achter:   Louis B. - Geert Cl. - Davy L. - Joris D.

Midden:   Roy B. - Luc J. - Gert VdE. - Roel R.

Voor:   Roger VB. - Hans M.

Res.: Stefan L.


 

Woensd. 29/10/14:   Vet. L.S.K.  -  Landelijke Gilde:  4 - 1

Sterke tegenstander maar wij hadden kwaliteit, goede spitsen en Roger VB. (3 doelptn.)

Wat een weelde: 14 echte Veteranen L.S.K. kwamen opdagen. Zo kon Tim V. de hele wedstrijd met de bezoekers meespelen (en was daar zelfs één van de beteren!), zodat het toch nog 11 tegen 11 was. Wij hadden onze handen meer dan vol met de jeugdige tegenstander, die er soms niet voor terugdeinsde om onnodig te tackelen. (Veteranen weet je wel!) Verdedigend liep het bij onze ploeg niet altijd naar wens. De organisatie liet te wensen over en soms liepen we onnodig uit positie. Gelukkig konden we terugvallen op een sterk middenveld met een uitstekende Roger VB. op de voor hem ongewone rechterflank. Zijn plaats in de spits werd voortreffelijk overgenomen door Hans M., die na een lange studieronde de ban brak. Op een geweldige lange pass van Kevin S. dolde Hans met zijn tegenstrever en plaatste laag binnen. Onze keeper Bart D. moest alert blijven en met een ultieme reflex klopte hij de bal uit doel en verhinderde zo de gelijkmaker (doellijntechnologie was hier misschien ook nodig geweest???) Toen een bezoekende verdediger de bal in de backlijn met de hand controleerde, wees de scheids kordaat naar de penaltystip en Roger VB. klaarde netjes de klus. Zo konden wij met een geruststellende 2-0 gaan rusten.

Ook na de pauze bleef het spel goed op en neer gaan met kansen aan beide kanten. Maar beide keepers kunnen terugblikken op een puike prestatie. Tot Roger VB. nog eens al zijn duivels ontbond en onhoudbaar zijn 2de van de avond binnen knalde. Geen 2 zonder 3 moet Roger gedacht hebben! Toen Hans M. foutief gestuit werd binnen de backlijn, nam Roger weer zijn verantwoordelijkheid (bij Anderlecht gaat dat niet zo vlot!) en plaatste ook deze strafschop perfect binnen: 4-0 en een hattrick voor onze topschutter. Niettegenstaande Landelijke Gilde nog verdiend kon tegenscoren, speelden wij probleemloos de wedstrijd uit. Volgende week verwachten wij een grote opkomst voor de laatste thuiswedstrijd dit seizoen. Een ideale gelegenheid om in ons lokaal tussen pot en pint nog eens na te kaarten over dit succesrijke jaar.

En Annemie zorgt misschien wel voor speciale hapjes!!!

Ploegopstelling:

Doel:  Bart D.

Achter:   Louis B. - Davy L. - Roel R. - Joris D.

Midden:   Roger VB. - Kevin S. -  Gio H. - Luc J.

Voor:   Hans M. - Gert VdE.

Res.: Dirk G. - Stefan L. - Tim V.


 

Woensd. 22/10/14:   Vet. L.S.K.  -  Lansiers:  1 - 1

Wij 69% balbezit maar allebei evenveel gemiste mooie kansen!

Gesterkt door de recent behaalde uitslagen werd met vol vertrouwen de wedstrijd tegen Lansiers aangevat. Aanvankelijk een gelijk opgaand spelbeeld. Naarmate de wedstrijd vorderde, namen onze vets de wedstrijd in handen en creëerden enkele halve kansjes, voornamelijk door Roger VB, die echter gemist werden met een logische 0-0 ruststand tot gevolg.

In de tweede helft was er meer animo. Kansen aan weerszijden, doch de vetste voor ons. Zo werd tweemaal van dichtbij hoog overgeschoten door Gert VdE., een doelkans van diezelfde Gert werd van de lijn gekeerd en Roger VB knalde op de paal vanuit schuine schietpositie. Doelman Bart D. moest ondertussen ook op al zijn kunnen beroep doen en pareerde schitterend een lage knal in de benedenhoek en ook Louis B. keerde een bal vanop de doellijn. We bleven voluit voor de overwinning gaan en zoals verwacht kon worden, kregen we het deksel op de neus. Door onze offensieve spelstijl kon een volledig vrijstaande Lansierspeler van dichtbij goalie Bart D. verslaan. De moed werd echter niet opgegeven en een lepe Luc J. werd in de rechthoek ten val gebracht met een logische strafschop tot gevolg. Roger VB knalde de elfmeter tegen de touwen. (1-1) In de slotfase miste Luc C. voor Lansiers een open kopkans en trapte Luc J. een net niet goed genoeg geplaatste bal op de deklat. Een goed leidende Jean J. maakte ten slotte een einde aan de wedstrijd. Eindstand 1-1.

Ploegopstelling:

Doel:  Bart D.

Achter:   Louis B. - Dirk G. - Geert Cl. - Joris D.

Midden:   Roy B. - Koen S. -  Joris M. - Roel R.

Voor:   Roger VB. - Gert VdE.

Res.: Davy L. - Luc J.

Doelpt.:  Roger VB.


 

Dinsd. 14/10/14:   De Condé  -  Vet. L.S.K.:  3 - 4

Al weer de 4de overwinning op rij!

Ploegopstelling:

Doel:  Bart D.

Achter:   Louis B. - Dirk J. - Geert Cl. - Joris D.

Midden:   Hans M. - Kevin S. -  Joris M. - Roel R.

Voor:   Roger VB. - Gert VdE.

Res.: Dirk G. - Luc J.

Doelpt.:  Roger VB. (2) - Kevin S. - Roel R.Woensd. 08/10/14:   Vet. L.S.K.  -  Stort Sp.:  4 - 1

Moeilijke eerste helft, maar eens onze diesel op gang moet ook zeer jong Stort eraan!

Amai, wat een jonge "veteranen"ploeg had Stort nu op ons afgestuurd! De gemiddelde leeftijd lag een stuk onder de dertig en "Het konden allemaal mijn kleinzoons zijn!" merkte onze 69-jarige doelman Louis VdV. terecht op. In het begin waren we ook danig onder de indruk van al dat jong geweld en we kwamen maar niet in ons ritme en door slecht uitvoetballen het eerste kwartier zelfs nauwelijks over de middellijn. Stort Sp. kon naar hartenlust op ons doel knallen, maar gelukkig gingen alle schoten over of naast. Wij kregen nog de beste doelkans, maar Louis B. knalde onbesuisd over (weliswaar met zijn slechte linkse voet al mag dat eigenlijk geen excuus zijn!) Het leek er dan ook op dat we naar de koffie konden met een kleurloze brilscore. Maar in de laatste minuut kreeg Stort Sp. nog een corner en omdat wij de bal maar niet ontzet kregen, werden er dat nog 3! Uiteindelijk kopte een volledig vrijstaande Stort-speler in de 37ste min. de 0-1 tegen de touwen.

Wellicht door een gepaste donderpreek van onze coach Joris D. kregen we na de rust een totaal ander spelbeeld. Nu konden we de bal wel in onze rangen houden en mooie kansen creëren en als Stort Sp. toch eens voor gevaar zorgde, schudde onze doelman Louis VdV. enkele mooie reddingen uit de mouwen. Uiteindelijk werd het nog een vlotte overwinning met mooie doelpunten. Gert VdE. knalde na goed combineren de gelijkmaker op de bordjes. (1-1) Toen de bezoekende doelman bij een ongevaarlijke terugspeelbal de bal onnodig opraapte, toverde Roger VB. op de onrechtstreekse vrije trap op 9 meter voor het doel een kunststukje uit zijn hoge hoed. Hij schilderde totaal onverwacht de bal op het hoofd van Louis B. die bij de tweede paal rustig binnenkopte.(2-1) Nummer 3 werd na een supersnelle counter gescoord door Roel R. (3-1) en Roger VB. zette de kroon op het werk. Met een geniale lobbal buitenkant voet verschalkte hij de toch niet zo kleine Stort-doelman en legde de mooie 4-1 eindcijfers vast!

Ploegopstelling:

Doel:  Louis VdV.

Achter:   Louis B. - Davy L. - Geert Cl. - Joris D.

Midden:   Luc J. - René P. -  Joris M. - Roel R.

Voor:   Roger VB. - Gert VdE.

Res.: Dirk G.

Doelpt.:  Gert VdE. - Louis B. - Roel R. - Roger VB.Vrijd. 03/10/14:   Olmen Sport  -  Vet. L.S.K.:  0 - 3

"Wereldploegske" doet het weer!!!

Op deze mooie zomeravond tekenden 12 "volwaardige" Veteranen Lommel S.K. present. Onze coach had geen enkele buitenstaander moeten optrommelen en dat was al even geleden. Met dit sterk ploegske (waar Eic VH. bijna niet meer weg te denken is als betrouwbaar sluitstuk!) had Olmen Sp. zijn handen meer dan vol. Aanvankelijk ging het nog gelijk op tussen de soms te potige thuisploeg en onze ploeg met een overschot aan talent maar af en toe ook te slordig in het uitvoetballen. Wij kwamen verdiend op voorsprong toen Roel R. enkele meter buiten de backlijn een afvallende bal heerlijk op de slof nam en boven een nochtans goed keepende thuisdoelman binnen knalde. Vlak daarna had Roger VB. al voor een geruststellende voorsprong kunnen zorgen, maar de paal stond spijtig genoeg in de weg. Nog te vermelden voor de rust: een prima redding van onze goalie Eric VH. op een laagscherende knal en een gele kaart voor Joris D. van een scheids die het volgens verdediger Dirk J. "niet mee gekregen had van thuis!"

Direct na de rust wilden wij de klus vlug klaren, overspeelden onze tegenstander en kregen 3 mooie kansen op rij. De mooiste werd door sterk spelende nieuwkomer Hans M. vakkundig de nek omgewrongen. In de 9de min. werd het dan toch 0-2 door andermaal uitblinker Kevin S. op assist van Roger VB. Diezelfde Roger verzuimt de beslissende derde treffer te scoren. In de daaropvolgende tegenaanval voorkomt good-old Louis B. de aansluitingstreffer van Olmen Sp. Na de mooiste aanval van de wedstrijd over verschillende stations kopt Kevin S. de bal (voor de zoveelste keer!) tegen de lat. Uiteindelijk scoort Hans M., op pass van Gert VdE. toch de 0-3. Van dan af is het consolideren en de match rustig uitspelen (soms wel te aanvallend en te vlug uit positie lopend!) De zwakke scheids meende dat hij ook nog even op de voorgrond moest treden door op 2 min. van het einde volkomen onnodig een rode kaart te tonen aan Roel R. Op naar Lommel om deze mooie overwinning tot in de vroege uurtjes te vieren in "De Kroon"

Ploegopstelling:

Doel:  Eric VH.

Achter:   Louis B. - Davy L. - Dirk J. - Joris D.

Midden:   Roel R. - Gert VdE. -  Kevin S. - Nathan DM.

Voor:   Roger VB. - Hans M.

Res.: Luc J.

Doelpt.:  Roel R. - Kevin S. - Hans M.


 

Woensd. 24/09/14:   Vet. L.S.K.  -  Stormvogels:  8 - 0

Kevin, Hans en Roger: met hun drieën scoorden ze 8 x!

Meer dan 40 procent van onze ploeg buitenstaanders ? Waar zitten onze veteranen? Natuurlijk hebben we te kampen met gekwetsten, natuurlijk moeten er spelers gaan werken, doch onze lijst met actieve spelers is toch lang genoeg, me dunkt! Ook onze coach is bijna aan het einde van zijn Latijn. Niettemin toch 12 spelers gevonden die hun best deden tegen een jonge tegenstander (maar lang niet meer de geduchte Stormvogels van enkele jaren geleden!) en een vlotte zege bewerkstelligden. Reeds na 3 minuten kwamen we voor en die voorsprong bouwden we rustig verder uit tot een 4-0 ruststand. Twee snelle spitsen, (Roger VB. en nieuw lid Hans M.) met daarachter bolleboos Kevin S., verdeelden de treffers  onder hun drietjes, zodat toch ruim gewonnen werd met 8-0.     

P.S. Bolleboos = door "Dikke van Dale" verkozen tot mooiste woord van de afgelopen anderhalve eeuw (Verklaring: iemand die heel goed kan leren; uitblinker!)

Ploegopstelling:

Doel:  Eric VH.

Achter:   Louis B. - Davy L. - Koen Sl. - Joris D.

Midden:   Eric L. - René P. -  Kevin S. - Jeroen

Voor:   Roger VB. - Hans M.

Res.: Luc J.

Doelpt.:  Kevin S. (3) - Hans M. (3) - Roger VB. (2)

 

 

Woensd. 17/09/14:   Vet. L.S.K.  -  GSK70 Gompel:  2 - 2

Pechvogel Kevin S. scoort dan toch de dik verdiende gelijkmaker!

Van een blitz-start gesproken! Na 1 min. en 40 sec. stond de 1-0 al op het scorebord. Snelle uitbraak op rechts, ideale voorzet van Roger VB. op de inlopende gastspeler René P. (moet maar eens vast bij de Vet. L.S.K. komen!!!) en René knalt onhoudbaar voorbij de tevergeefs grabbelende bezoekende doelman. Het zou, zoals de vorige ontmoetingen tegen GSK, wel weer een vlotte overwinning worden. Ammehoela! Sterkhouder en uitblinker op het middenveld Kevin S. besliste daar anders over. Alleen al voor de rust knalde hij tweemaal tegen de lat en een perfecte kopbal werd nog net van de doellijn gekeerd ("bijna" onhoudbaar dus!) Een geruststellende voorsprong had al na een kwartier op het scorebord kunnen en moeten staan, maar dan komt "Murphy" natuurlijk weer opdraven. In plaats van 3-0 of 4-0 werd het op één van de schaarse bezoekende tegenaanvallen 1-1. Van een koude douche gesproken!

En na de rust werd het nog erger! GSK kwam 1-2 voor en daar kon een weer goed keepende Eric VH. niets tegen verhinderen. Integendeel! Omdat wij massaal ten aanval trokken, moest hij tot twee maal toe op al zijn kunnen beroep doen om de definitieve doodsteek (1-3) te voorkomen. En de ongeluksdame zat nog altijd op de schouder van Kevin S. Nu knalde hij tweemaal tegen de paal (moeten wij de afmetingen van die goals niet eens laten controleren?) Uiteindelijk werd hij toch beloond voor zijn beresterke partij en stiftte de bal mooi over de keeper van GSK. En zoals zo dikwijls: als wij al onze kansen benut hadden, had er veel meer ingezeten dan dit dik verdiende gelijkspel! Nog te vermelden: prima debuut van nieuweling Tim V. en na lang blessureleed zijn ook Luc J. en Dirk G. weer van de partij!

Ploegopstelling:

Doel:  Eric VH.

Achter:   Louis B. - Davy L. - Kevin S. - Joris D.

Midden:   Luc J. - René P. -  Tim V. - Roel R.

Voor:   Roger VB. - Stefan L.

Res.: Dirk G.

Doelpt.:  René P. - Kevin S.


 

Woensd. 10/09/14:   Vet. L.S.K.  -  SV Flurky Mol:  FF. 5 - 0

Weer een tegenstander die FF. geeft (al de 5de keer dit jaar!)

Dit is niet meer plezant!


 

Woensd. 03/09/14:   Vet. L.S.K.  -  VK Robinson:  7 - 1

Overvloed aan kansen + glansprestatie van onze keeper = vlotte overwinning!

Op het (te) kleine jeugdterrein van onze club dienden we partij te geven aan VK Robinson. Ook ditmaal had trainer Joris D. een waardige ploeg ter zijner beschikking, zelfs Johny VB. was weer van de partij. Aanvankelijk gingen beide ploegen voluit voor de winst en was er dreigend doelgevaar aan beide kanten. Tot wij een vrije trap mochten nemen net buiten de grote backlijn! Joeri Fl. bracht zijn kanon in stelling en knalde simpelweg kurkdroog binnen. Even later corner vanop rechts en diezelfde Joeri Fl. kopte deze keer de bal snoeihard tegen de netten en 2-0. Robinson probeerde tegen te scoren doch hun doelpogingen waren te zwak, niet gekadreerd of onze gelegenheidsdoelman Eric VH. wist er wel raad mee (gave prestatie Eric, dit vraagt om bevestiging!). Wanneer Gerd VdE. een afgeweerde bal rekupereerde en deze met een dropshot tegen de netten werkte leek de wedstrijd nog voor rust gespeeld. (3-0) Een uit kwetsuur komende Luc J. kwam Roel R. vervangen en al vlug vloeide alle spanning uit de wedstrijd wanneer een hoog weggewerkte bal van de Robinsonverdediging door hun eigen keeper in doel geslagen werd. We konden ons offensief uitleven en menige kans werd nog verprutst. Luc J. wist zijn goalje mee te pikken na enkele snelle passes via diverse tussenstations. Nadat ze eerder ook nog de doelpaal hadden getroffen, kon VK Robinson toch tegenscoren. Een hoekschop werd door een vrijstaande bezoekende aanvaller binnengekopt. Joris M. nam echter alle twijfels weg en scoorde op zijn typische manier: naar binnen kappen en binnen leggen. Wanneer Roger VB. op de hielen aangelopen werd binnen de 16-meter, mocht Louis B. de eindcijfers vastleggen vanop de penaltystip. (7-1)

Ploegopstelling:

Doel:  Eric VH.

Achter:   Louis B. - Davy L. - Kevin S. - Joeri Fl.

Midden:   Roel R. - Johny VB. -  Joris M. - Joris D.

Voor:   Roger VB. - Gert VdE.

Res.: Luc J.

Doelpt.:  Joeri Fl. (2) - Gert VdE. - owngoal Robinson -  Luc J. - Joris M. - Louis B.Woensd. 27/08/14:   Vet. L.S.K.  -  Hoekske Mol:  1 - 0

Spannend, maar kersverse vader Joris M. zorgt voor verdiende overwinning!

De dag na de jaarlijkse BBQ een match spelen tegen een niet al te sterke tegenstander om alle "vuiligheid" kwijt te raken, leek geen slecht idee. Amehoela!!! Groot was onze verbazing toen de volledige A-ploeg van meervoudig kampioen in de hoogste afdeling van AVVV, Hoekske Mol, op het prachtige kunstgrasveld van Lommel United verscheen. Voor de tweede week op rij een geduchte tegenstander en dus zeker geen gezondheidswandeling. Maar met de juiste instelling en veel inzet kom je ver en onze coach Joris D. had zijn mannetjes goed opgesteld. Door een solide verdediging met betrouwbaar sluitstuk Jente C., veel loopvermogen op het middenveld, snelle flankspelers en 2 verrassende spitsen, klopte het tactisch plannetje volledig. In een razendsnelle en super spannende eerste helft kreeg Hoekske slechts 1 uitgespeelde kans (schitterend gestopt door onze doelman!) Wij daarentegen misten er 3 zodat de 0-0 ruststand eerder gevleid was voor de bezoekers dan voor ons.

Na de rust voerde Hoekske een 8-tal veranderingen door (de geplande B-spelers). Zo konden we het iets rustiger aanpakken, het tempo iets laten zakken (nodig na die verschroeiende 1ste helft), maar toch de controle behouden op de wedstrijd. Op een splijtende pass van uitblinker Gio H. (nieuwe aanwinst voor de Vet. L.S.K.), kapte kersverse vader Joris M. zich heerlijk vrij en plaatste de bal perfect naast de bezoekende keeper. De dik verdiende 1-0 stond op het bord en door geconcentreerd te blijven voetballen, konden we deze krappe voorsprong houden tot het verlossende eindsignaal. Een prestatie waar de hele ploeg met voldoening op kan terugblikken!!!

Ploegopstelling:

Doel:  Jente C.

Achter:   Louis B. - Joeri Fl. - Joris D. - Roel R.

Midden:   Roy B. - Roel T. -  Gio H. - Jens VdB.

Voor:   Kevin S. - Joris M.

Res.: Dirk G. - Luc J.

Doelpt.:  Joris M.Dinsd. 19/08/14:   Vet. L.S.K.  -  Helson B:  2 - 4

Als je tweemaal een achterstand rechtzet, moet je leren behoudend te spelen!

2 prachtige vrijschopdoelpunten van Joeri Fl. volstaan niet!

Spijtig, maar een gelijkspel zat er zeker in.

Ploegopstelling:

Doel:  Louis VdV.

Achter:   Louis B. - Dirk J. - Joeri Fl. - Joris D.

Midden:   Eric L. - Roel T. - Koen Sl. - Gio H.

Voor:   Roger VB. - Stefan L.

Res.: Dirk G.

Doelpt.:  Joeri Fl. (2)


Woensd. 13/08/14:   Vet. L.S.K.  -  Vet. Eksel:  3 - 2

Kater van vorige week "bijna" goedgemaakt!

Na de "opendeurdag" van de vorige speeldag, stond ditmaal een moeilijke thuiswedstrijd tegen het altijd sterke Eksel op de kalender. Niettegenstaande ruim voldoende spelers (14), waarvan 5 gastspelers, wederom een povere eerste helft van onze veteranen. Eksel dat goed de korte combinatie hanteerde en onze vets die te snel de lange diepe bal gebruikten, zodat de aansluiting van ons middenveld onmogelijk was. Wanneer een hoekschop weggewerkt werd, centraal tot net buiten de zestien, kon een Eksel-speler de hoek uitkiezen en met een geplaatste boogbal een zwevende keeper Louis VdV. verslaan. Roger VB. en Michaël N., met snelle uitbraken, kwamen wel tot kansen doch scoren leek te  moeilijk totdat Michael de ervaren Eksel-keeper toch wist te kloppen. Rust 1-1.

De tweede helft was nauwelijks gestart of we werden wederom verplicht tot achtervolgen. Een afgeweken voorzet vanop de achterlijn ging over een grabbelende Louis tot tegen de netten. Het spel van onze ploeg was van een iets betere kwaliteit en op een pass van uitblinker Dirk J., kon Roger VB. in één tijd met een wereldgoal gelijkstellen. Eksel , dat zijn beste pijlen leek verschoten te hebben, moest toekijken hoe weer Roger vanop rechts Joris M. bereikte aan het penaltypunt. De doelpoging van Joris kan nog afgeweerd worden doch de goed gevolgd Michaël joeg met zijn tweede van de avond de rebound tegen de touwen. (3-2) Eksel trachtte in de slotfase de bakens nog te verzetten, maar een sober spelende David L. organiseerde zijn verdediging goed zodat de overwinning niet meer in gevaar kwam.

Ploegopstelling:

Doel:  Louis VdV.

Achter:   Geert Cl. - Davy L. - Joeri Fl. - Joris D.

Midden:   Michaël N. - Dirk J. - Koen Sl. - Hans D.

Voor:   Roger VB. - Stefan L.

Res.: Joris M. - Louis B. - Eric L.

Doelpt.:  Michaël N. (2) - Roger VB.Woensd. 06/08/14:   Vet. L.S.K.  -  Wijerken FC:  1 - 11

Totale off-day - Negatief record in meer dan 40 jaar!

Zomervakantie duurt een week te lang???

Als je de wedstrijd met 10 spelers moet starten tegen een jonge en uitstekende tegenstander en zelf enkele sterkhouders moet missen, bouw je normaal een beetje zekerheid in en speel je gegroepeerd en geconcentreerd (desnoods met 5 in de verdediging en 1 snelle spits vooraan). Dit doen de Vet. L.S.K. dus niet!!! Bij balbezit snelde bijna iedereen naar voor en libero Geert Cl. en doelman Louis VdV. werden aan hun lot overgelaten. Dit is om moeilijkheden vragen. WFC kon naar hartenlust counteren en hun snelle spitsten beleefden een plezant avondje voetbal. Bijna niets werd hun in de weg gelegd en als je bovendien nog een beetje meeval hebt bij de afwerking, is het niet te verwonderen dat het bij de rust al 0 - 8 stond. Wij konden daar bitter weinig tegenover stellen temeer daar de WFC-doelman nog uitstekend stond te keepen.

Na de rust (ondertussen met 11) speelden wij 20 min. goed mee, maar kenden wat pech in de afwerking waardoor de moed ons in de schoenen zonk. In het laatste kwartier kon WFC tegen een uitgeblust veteranenteam nog 3 keer gemakkelijk scoren en nog een paar mooie kansen missen.

Hopelijk was dit een leerzame les en herpakken wij ons a.s. woensdag tegen weer een sterke tegenstander (Vet. Eksel FC)

Ploegopstelling:

Doel:  Louis VdV.

Achter:   Louis B. - Geert Cl. - Joeri Fl. - Joris D.

Midden:   Roger VB. - Davy L. - Joris M. - Roel R.

Voor:   Roger VB. - Michaël N.

Doelpt.:  Joris D.


 

Woensd. 25/06/14:   Landelijke Gilde  -  Vet. L.S.K.:  FF.  0 - 5

Weer een ploeg die te weinig spelers heeft!

Ik dacht dat het spelletje spelen nog altijd plezanter was dan het spelletje bekijken! Voor onze tegenstander Landelijke Gilde is dit blijkbaar niet het geval, want zij kregen geen 11 spelers bijeen om tussen 2 niet zo interessante WK-wedstrijden tegen ons te voetballen. Zo duurt onze zomerstop wel erg lang! Maar je kan natuurlijk volgende week (woensdag 2 juli om 19u) naar de Jaarlijkse Algemene Vergadering komen en nadien een lekker pintje blijven drinken in ons lokaal Heuvelhof.


 

Woensd. 18/06/14:   Vet. L.S.K.  -  FC Motorclub:  FF.  5 - 0

Zwak van FC Motorclub: 3 ploegen (en bijna 50 spelers) hebben en dan geen 11 man bijeen krijgen om tegen ons te voetballen!

Schrik van ons mannekes??? 

Vrijd. 13/06/14:   Hei Sport Mol  -  Vet. L.S.K.:  3 - 3

Vlotjes 0-2 voor maar van dan af slechtste wedstrijd van dit seizoen!

Als dat maar goed kwam! Op vrijdag de 13de onze 13de wedstrijd van dit seizoen spelen!!!

Voor deze late vrijdagavondwedstrijd had coach Joris D. alle moeite van de wereld om 11 spelers bijeen te krijgen. Maar er stond wel een degelijke ploeg op het zeer slechte plein. Omdat onze ploeg het moet hebben van mooi combinatievoetbal waren wij in het nadeel, maar dat mag geen excuus zijn voor onze matige prestatie. Toch was het eerste kwart van de wedstrijd nog degelijk en op een mooie dieptepass tipte Dries VB. (zoon van Roger en dus Thor instinct met de paplepel meegekregen!) simpel naast de Heisport keeper binnen. Papa Roger VB. kon dus niet achterblijven en op een gemeten lange pass van Joeri Fl. kon ook hij scoren en leek de wedstrijd bij deze vroege 0-2 al beslist. Na de rust tapte Heisport uit een ander vaatje en op één van hun snelle counters had good-old Louis VdV. geen verhaal en dus 1-2. Niets aan de hand dachten wij, want ook onze ploeg kreeg mooie kansen maar benutte er geen enkele van. Door nonchalant en slap verdedigen kon de tegenstander zelfs gelijkmaken (afwerken aan 100% heet dat dan!) Eindelijk schoten wij toch even wakker en kon Johny VB. op aangeven van Roger VB. de 3-2 na mooi dribbelwerk binnen leggen. Deze opflakkering was van korte duur en weer liet onze verdediging zich gemakkelijk verschalken en de bordjes hingen opnieuw en definitief gelijk (3-3). De wedstrijd doofde langzaam uit en zeker onze ploeg bracht er nog weinig van terecht. Tijd dus om snel te douchen en naar de WB wedstrijd Spanje - Nederland met een memorabele 1-5 te gaan kijken en onze eigen wedstrijd vlug te vergeten.

Ploegopstelling:

Doel:  Louis VdV.

Achter:   Geert Cl. - Joeri Fl. - Kevin S. - Joris D.

Midden:   Gio H. - Kenny J. - Johny VB. - Werner VL.

Voor:   Roger VB. - Dries VB.

Doelpt.:  Dries VB. -  Roger VB. - Johny VB.


 

Woensd. 04/06/14:   Vet Stort Sp.  -  Vet. L.S.K.:  1 - 7

Tiki taka voetbal zoals Barcelona in de eerste helft!

Wat een weelde tegenwoordig! 16 spelers (een lastige taak = luxeproblemen heeft onze coach tegenwoordig!), 4 aanwezige gekwetsten + een voorzitter en een bestuurslid die allemaal ook na de wedstrijd bleven zitten in de spiegeltent: de kassier van Stort Sp. was best tevreden! En wat een voetbaldemonstratie! Onze coach Pep Daniëls (of is het Joris Guardiola?) had zijn mannetjes weer prima geplaatst. Er stond maar één ploeg op het veld, Stort Sp. stond erbij en keek ernaar! Op een mooie persoonlijke actie scoorde Werner VL. al vlug de 0-1 en toen leek het al of de match gespeeld was. Zijn maatje in de halflijn Johny VB. kon niet anders dan hem dit nadoen en enkele min. later plaatste hij de bal subtiel naast een grabbelende thuisdoelman (0-2). Onze tot dan werkloze gelegenheidsdoelman Roger VB. mocht nog een terechte strafshop binnentrappen (0-3). De kansen stapelden zich op en Stort Sp. liep achter een ongrijpbare bal! Wat kan voetbal mooi zijn om naar te kijken! Uiteindelijk werd het nog 0-4 voor de koffie toen Kevin S. (voor één keer in de spits!) een mooie aanval en assist van Werner VL. simpel mocht binnentikken. Door vier vervangingen was het even zoeken en tasten net na de rust. Keeper Roger VB. moest al zijn kunnen tonen en zweefde een hard afstandsschot subliem uit de hoek en stopte kort nadien zelfs nog een strafschop. Wij hoefden helemaal niet meer zo goed te spelen als voor de rust (soms was het zelfs te slordig!) om via opnieuw Werner VL. en Roy B. verder uit te lopen tot 0-6. Stort Sp. scoorde dan toch een verdiende tegentreffer en Joris M. legde in de slotminuut de 1-7 eindstand vast.

Ploegopstelling:

Doel:  Roger VB.

Achter:   Geert Cl. - Joeri Fl. - Dirk J. - Roel R.

Midden:   Roy B. - Werner VL. - Johny VB. - Nathan DM.

Voor:   Kevin S. - Davy L.

Res.:   Joris D. - Joris M. - Kenny J. - Frans J.

Doelpt.:  Werner VL. (2) - Johny VB. - Roger VB. - Kevin S. - Roy B. - Joris M.


 

Maand. 26/05/14:   VK Robinson  -  Vet. L.S.K.:  3 - 6

Moeilijke eerste helft! Leuk potje voetbal met verdiende winnaar!

Als je kijkt naar de ploegopstelling hieronder hadden we heel wat kwaliteit, maar een jeugdig en versterkt VK Robinson zette hier 2 supersnelle spitsen tegenover. Op een snelle counter was onze doelman Bart D. (puike wedstrijd!) kansloos: 1-0  en achtervolgen. Gelukkig was ook spits Roger VB. heel alert: snel uitbreken op rechts, dollen met de tegenstander, gepast voorzetten en Roel R. kon enkele min. later al eenvoudig de gelijkmaker binnentikken. Weer kwamen we op achterstand (2-1). Maar klasbak Dirk J. stuurde een perfecte pass over 50 m. in de loop van gelegenheidsspits Joris M. en Joris werkte af met een sublieme lob! De lokale scheids vergat toen een duidelijke penaltyfout op Roger VB. te fluiten, maar deed dit wel aan de overkant (terecht!). Onze keeper stopte in eerste instantie de penalty, maar was kansloos tegen de geplaatste bal van een goedgevolgde thuisspeler (waar stonden wij toen?)

Met deze 3-2 achterstand bij de rust zag het er niet zo goed uit! Vervangingen kon onze coach niet doen (slechts 11 spelers aanwezig!), maar zorgen voor een peptalk wel! En dat hielp blijkbaar! als we dan een vrijschop krijgen enkele meter buiten de backlijn, hebben wij Joeri Fl. Ook deze keer lapte hij het weer! Snoeihard langs de muur en grabbelen maar (het is Heuvel-kermis voor iets dacht de thuisdoelman!) Na deze 3-3 konden wij vrijuit voetballen en dat deden wij goed! Topschutter Roger VB. kon niet achterblijven en ook deze keer legde hij er weer 2 in het mandje (2 keer perfect gelanceerd door een klaar kijkende Johny VB.) Ook Joris M. scoorde een 2de keer en zorgde nog voor een riante 3-6 overwinning Mooie zege met uitstekend voetbal tegen een gevreesde tegenstander!

Ploegopstelling:

Doel:  Bart D.

Achter:   Frans J. - Joeri Fl. - Dirk J. - Joris D.

Midden:   Roel R. - Kenny J. - Johny VB. - Nathan DM.

Voor:   Roger VB. - Joris M.

Doelpt.:  Roel R. - Joris M. (2) - Roger VB. (2) - Joeri Fl.

 


Woensd. 21/05/14:   KWB Barrier  -  Vet. L.S.K.:  1 - 4

Supersub Roger VB. (2doelptn. en 1 assist) lichtpunt in matige partij!

Verslaggever ter plaatse: Eric VH.

Als je niet kunt beschikken over 3 sterkhouders (Johny VB., Kevin S. en Werner VL.) en ook nog eens Roger VB., Joeri Fl. en Roy B. op de reservebank hebt zitten, kun je je aan een moeilijke partij verwachten. De elf titularissen waren echter de evenknie van de thuisploeg en er was zelfs een owndoelpunt van Frans J. nodig om KWB op voorsprong te zetten. Frans, op zoek naar een oplossing om er voetballend uit te komen, speelde niet eens zo hard terug op gelegenheidsdoelman Louis VdV. die de bal met een verre trap wou wegkeilen. Doch Louis trapte flagrant naast de bal en langzaam huppelde die dan over de doellijn! Een nominatie voor blooper van het jaar waardig! Hierdoor op achtervolgen aangewezen, in een rommelige wedstrijd van beide ploegen, onthouden we nog een mooie kopbal van Kenny J. binnenkant paal (verdiende beter!), een niet gefloten penaltyfout op Roel R. en de gelijkmaker van Joris D. met een geplaatst afstandsschot. Ruststand 1-1.

Met 3 vervangingen en supersub Roger VB. op het veld kwamen we al snel op voorsprong! roger, gepast in het straatje gestuurd door Joris M., versloeg de uitgelopen KWB-doelman met een mooie boogbal. Even later deed hij dit nog eens over en trapte de 1-3 voorsprong op het bord. Tussendoor trapte pechvogel van de dag Kenny J. nog eens binnenkant doelpaal! Tot slot zette weer Roger de bal van rechts voor het doel. De KWB-keeper ging lullig onder de bal door en Stefan L. stond op de juiste plaats en kopte de bal simpel in het dak van het doel. (1-4) In een niet zo hoogstaande wedstrijd besliste Roger over winst en verlies.

Ploegopstelling:

Doel:  Louis VdV.

Achter:   Louis B. - Frans J. - Davy L. - Joris D.

Midden:   Roel R. - Kenny J. - Joris M. - Nathan DM.

Voor:   Stefan L. - Gert VdE.

Res.:   Roy B. - Roger VB. - Joeri Fl.

Doelpt.:  Joris D. - Roger VB. (2) - Stefan L.Woensd. 14/05/14:   Vet. Eksel  -  Vet. L.S.K.:  2 - 6

Zwak openingskwartier maar eenmaal op stoom . . . Scoren als het er op aankomt en dan kom je ver!

Een tegenstander die een krappe nederlaag van 2 weken geleden kost wat kost wil rechtzetten, daarvoor moet je op je hoede zijn. En aanvankelijk kwamen we er ook niet aan te pas. Onze ploeg moest lijdzaam toezien hoe Eksel veldoverwicht had. Wij kwamen goed weg op een tweetal schoten rakelings naast het doel van een weer secure doelman Bart D. Maar eenmaal deze storm doorstaan kregen ook wij kansen en Joris M. bracht onze ploeg op voorsprong door een mooie aanval simpel af te ronden. Een koude douche voor de thuisploeg, maar zij vochten terug en op het halfuur scoorde de thuisuitblinker en draaischijf de gelijkmaker. Lang kon Eksel niet genieten van deze gelijke stand. Op een snelle counter 2 min. later stuurde Roger VB. "snelle" spits Davy L. gepast in het straatje en met links trapte Davy feilloos binnen. Ruststand: 1 -2

Drie min. na de koffie stonden de bordjes weer gelijk! Zeeën van ruimte voor opnieuw de lokale draaischijf en doelman Bart D. was weer geklopt. Efkens (10 min.) bekomen van deze opdoffer en dan de beuk erin! Op 2 min. tijd hadden we door doelpunten van Werner VL. en Roger VB. de scheve situatie rechtgezet en een definitieve kloof geslagen. (2 - 4)  Eksel was groggy en vanaf toen stapelden de kansen zich op. Uiteindelijk scoorde Werner VL. nog zijn 2de van de avond en een snoeiharde vrije trap van Joeri Fl. in de laatste minuut zorgde voor een riante overwinning.

Ploegopstelling:

Doel:  Bart D.

Achter:   Frans J. - Dirk J. - Joeri Fl. - Louis B.

Midden:   Werner VL. - Kenny J. - Joris M. - Roel R.

Voor:   Davy L. - Roger VB.

Res.:   Joris D. - Luc J.


 

Woensd. 07/05/14:   Wijerken FC  -  Vet. L.S.K.:  1 - 2

Sterk verdedigen en 2 "beauty's" van Johny VB.!

Spannende en hoogstaande wedstrijd tussen 2 sterke ploegen!

Ook de selectie van Jong- en Oud-Wijerkenspelers versterkt met een jeugdige doelman van Lommel United en gastspeler Jo G., konden onze vets niet van de overwinning houden. Vlotte balcirculaties onder leiding van draaischijf Johny VB., leverden enkele kansjes op doch telkens was er een goede tussenkomst van de thuisdoeljongen. Op 2 min. van de rust zette een actie via Kenny J., Joris M. en Roger VB. door het hart van de WFC-verdediging Johny VB. alleen voor de muit en tegen diens plaatsbal had ook de United keeper geen verhaal. (0-1) WFC kon één uitgespeelde doelkans hier tegenover zetten doch deze werd van dichtbij knullig gemist. De tweede helft diende sterkhouder Kevin S. (hij organiseerde weer feilloos onze verdediging) vervangen te worden wegens een lichte enkelkwetsuur. WFC werd gevaarlijker en bij één van de rushes van Jo G. werd de gelijkmaker door hemzelf aangetekend. (1-1) Onze vets bleven echter op zoek naar de overwinning waardoor de WFC-aanvallers meer ruimte kregen en er ook kansjes voor hun team kwamen die echter hopeloos gemist werden mede ook door het sterke keepen van doelman Bart D. Uiteindelijk legde maestro Johny de einduitslag vast wanneer hij nauwelijks gehinderd, doch vanop grote afstand, de bal in de kruising joeg. Een verbouwereerde thuiskeeper had enkel het nakijken. Einduitslag: 1-2

Ploegopstelling:

Doel:  Bart D.

Achter:   Geert Cl. - Kevin S. - Joeri Fl. - Joris D.

Midden:   Kenny J. - Joris M. - Johny VB. - Roy B.

Voor:   Davy L. - Roger VB.

Res.:   Stefan L. - Louis B.

Doelpt.:   Johny VB. (2)


 

Woensd. 30/04/14:   Vet. L.S.K.  -  Vet. Eksel:  1 - 0

Vroege goal van Davy L. beslissend!

Dank zij sterke prestatie van sluitstuk Kevin S. en keeper Bart D. kunnen wij de nul houden!

De wedstrijd was nog maar pas op gang gefloten of Davy L. devieerde een strakke voorzet knap over de verraste Eksel-doelman. Maar deze 1-0 voorsprong deed ons toch niet geruster voetballen. Integendeel: Eksel glipte enkele keren door onze slecht opgestelde lijnverdediging. Maar een opnieuw uitstekende doelman Bart D. en de lat voorkwamen de gelijkmaker. Wij kregen maar geen lijn in onze aanvallen. We speelden te krampachtig. Misschien kregen we wel te veel ruimte op dit grote veld en met 10 tegen 10 (weer een late en onverwachte afzegger!) leek het nog groter. Coach Joris D. had dus veel werk om tijdens de welgekomen pauze bij te sturen. Veel had zijn peptalk echter niet opgeleverd, want ook na de koffie ging Eksel ijverig op zoek naar de gelijkmaker. En onze ploeg bleef slordig en soms ongepast aanvallend voetballen. Gelukkig dichtte een beresterke Kevin S. alle gaten. Hoe Eksel ook beukte, er was geen doorkomen aan. Dat ene doelpuntje bleek dus voldoende voor de zoet smakende overwinning, maar echt tevreden over onze prestatie konden wij zeker niet zijn!

Ploegopstelling:

Doel:  Bart D.

Achter:   Frans J. - Kevin S. - Joeri Fl. - Joris D.

Midden:  Luc J. - Joris M. - Gio H.

Voor:   Davy L. - Nathan DM.

Doelpt.:  Davy L.


 

Woensd. 23/04/14:   Lansiers  -  Vet. L.S.K.:  3 – 3

"Foute" beslissingen van thuisfluiter bepalend!!! "Scheids wat doe je nu???" Maar zelf brachten wij ook te weinig!

Wat een droomstart! Na 3 min. trapte Werner VL. al vlotjes binnen. Een makkie leek het te worden, maar 1 foutje van gelegenheidsdoelman Roger VB. (voor de rest vlekkeloos!) bracht de bordjes weer in evenwicht. (1 - 1) Eventjes doordrukken en tegenstander afmaken . . .  en met 2 mooie doelpunten leek dat ook te lukken. Johny VB. met een lage schuiver en een beauty van Nathan DM. (nominatie voor doelpunt van de maand!)  Maar de scheids kneep zijn ogen dicht bij een duidelijk buitenspel en wij gingen al minder gerust naar de koffie. Eigenlijk onze eigen schuld, want we hadden maar beter de mooie kansen moeten afmaken!  Ruststand: 2 - 3

Wat een rommeltje na de rust! Wij brachten er niet al te veel meer van terecht: onze sterkhouders lieten het afweten! En de scheids werd nog meer "home" dan hij voordien al was. Zo is het niet meer plezant! En je zag duidelijk dat hij een gelijkspel viseerde! Weer een niet gefloten buitenspel (gezien door 12 van de 13 aanwezige supporters!) en de bordjes stonden gelijk. Maar toch hadden wij de wedstrijd al eerder kunnen beslissen (ook pech zoals de kopbal van Luc J. van binnenkant tot binnenkant paal) Maar na de match overheerste een wrang gevoel: wij waren niet goed maar de scheids zeker niet!

Ploegopstelling:

Doel:  Roger VB.

Achter:   Louis B. - Geert Cl. - Joeri Fl. - Joris D.

Midden:   Roel R. - Johny VB. - Joris M. - Nathan DM.

Voor:   Werner VL. - Davy L.

Res.:   Frans J. - Luc J. - Stefan L.

Doelptn.:  Werner VL. - Nathan DM. - Johny VB.

 


Woensd. 16/04/14:   Vet. L.S.K.  -  De Condé:  5 - 0

Verdiende overwinning maar overdreven cijfers tegen sterke tegenstander!

Begin van een nieuwe reeks overwinningen??? Met aanwinst Werner VL. (4 doelptn.) moet dat lukken!

Door het afzeggen van enkele sterkhouders (Johny VB., Joris M.) moesten we de kater van de laatst gespeelde en verloren match verwerken. Maar door de paraatheid van onze doelman Bart D., Joeri Fl., Dirk J. maar vooral vedette Werner VL. bleek dit achteraf geen probleem te zijn. De eerste speelhelft was nog gelijkopgaand, al zagen we toen ook al enkele flitsen van klasbak Werner VL.. Op een van zijn dribbels volgde een geplaatst schot dat de De Condé-doelman slechts achter zijn doelpaal kon afweren. (1-0)Verder heerste Dirk J. op het middenveld en werd achteraan niets weggegeven.

De tweede speelhelft bepaalde De Condé het spelbeeld. Bezoekend veldoverwicht en een counterende veteranenploeg. Driemaal een tegenaanval afgerond door Werner VL., tussendoor had ook Roger VB. zijn goaltje beet, bepaalde de 5-0 stand. De Condé combineerde wel aardig doch hun linksbuiten liep om de haverklap buitenspel. Toch kregen ze een drietal uitgespeelde kansen doch die werden telkens knullig de hals omgewrongen. Al bij al verdiende overwinning.

Ploegopstelling:

Doel:  Bart D.

Achter:   Louis B. - Davy L. - Joeri Fl. - Joris D.

Midden:  Get VdE. - Dirk J. - Werner VL. - Luc J.

Voor:   Roger VB. - Stefan L.

Doelptn.:  Werner VL. (4) - Roger VB.


Vrijd. 11/04/14:   Jong WFC  -  Vet. L.S.K.:  3 - 2

Aan alle mooie liedjes komt een eind! Na 13 zeges op rij onverdiende nederlaag!

Wedstrijd duurt enkele minuten te weinig om scheve 3 - 0 recht te zetten!

Enkele laatkomers zorgden ervoor dat we de wedstrijd met 10 moesten beginnen. Niet te verwonderen dus dat de organisatie achterin te wensen overliet en Jong WFC (wat een goede ploeg!) kon dreigen en ook enkele "kansjes" kon creëren. Maar onze 69-jarige doelman Louis VdV. doorstond glansrijk de kleine storm. Hij had echter pech dat na een goede parade de bal toevallig in de voor ons verkeerde voeten dwarrelde. Hij had geen verhaal tegen de rebound en dus 1 - 0. Van toen af had onze ploeg (ondertussen met 11) heel veel balbezit, hield het tempo hoog, maar uitgespeelde kansen kwamen er te weinig! (Er stond ook een prima thuisdoelman tussen de palen!) En tot overmaat van ramp scoorde WFC op één van de schaarse tegenaanvallen de gevleide 2 - 0.

Ook na de koffie namen we onmiddellijk het initiatief, maar lepe thuisspeler Werner VL. dwong een strafschop af die feilloos omgezet werd en onze ploeg stond 3 - 0 achter. Wedstrijd gespeeld zeker? Maar onze ploeg vocht terug en toonde karakter! Onder impuls van weer een beresterke Johny VB. dreven we het tempo nog wat op en zetten de thuisploeg onder druk (pompen of verzuipen voor hen!) Nathan DM onderschepte een slecht uitverdedigen, omspeelde mooi de doelman en het stond 3 - 1. En enkele minuten later trapte klasbak Johny VB. enig mooi de 3 - 2 tegen de netten en toen was alles nog mogelijk! Maar al ons beukwerk leverde net niet de verdiende gelijkmaker op, zodat na 13 zeges op rij toch een wrang gevoel overbleef na de wedstrijd! Revanche volgende week?

Ploegopstelling:

Doel:  Louis VdV.

Achter:   Louis B. - Kevin S. - Davy L. - Joris D.

Midden:  Roel R. - René P. - Johny VB. - Nathan DM.

Voor:   Joris M. - Stefan L.

Doelptn.:  Nathan DM. - Johny VB.Vrijd. 04/04/14:   Stormvogels  -  Vet. L.S.K.:  1 - 6

Ook deze sterke tegenstander een maatje te zwak???

14 augustus 2013 leden we onze laatste nederlaag! Hoe lang nog ongeslagen?

Vandaag 15 spelers aanwezig! Wat hebben we een uitstekende kern en wat levert onze coach Joris D. degelijk werk! En dan het spelpeil!!! Wat een hoog niveau! Dit doet me terugdenken aan de Vet. L.S.K. van 20 jaar geleden! Kwaliteit op en naast het veld! Doe zo verder jongens! En de 0-1 was een beauty! Prima voorbereidingswerk van Get VdE en Nathan D.M. stond op de juiste plaats om de oververdiende openingstreffer te scoren. Maar open kansen missen is al 40 jaar de specialiteit van de Vet. L.S.K. en ook vandaag  hielden we deze traditie in ere (nietwaar Joeri, Gert, Davy, Stefan?) Gelukkig waren we na de rust veel efficiënter (goei wissels van de coach?) en werd een penaltyfout van klasbak Louis B. niet bestraft. Roger VB. (als bondscoach Wilmots een vervanger zoekt voor Benteke . . .) doet het ook deze keer weer 3x en met zo'n spits (6 keer per dag eten is zijn geheim, drinken in "De Kroon" telt gelukkig niet mee!) kun je vele oorlogen winnen. Tussendoor toont ook Gert VdE zijn klasse door een prima aanval van strateeg Johny VB. (weer uitblinker!!!) schitterend af te werken! En als libero Davy L. dan ook nog scoort . . .

Ploegopstelling:

Doel:  Bart D.

Achter:   Louis B. - Bart R. - Joeri Fl. - Roel R.

Midden:  Davy L. - Get VdE. - Johny VB. - Nathan DM.

Voor:   Roger VB. - Stefan L.

Res.: Luc J. - Kevin S. - Joris M. - Joris D.

Doelptn.:  Nathan DM. - Roger VB. (3) - Davy L. - Gert VdE.

 


Woensd. 26/03/14:   Vet. L.S.K.  -  Olmen:  4 - 1

Beauty van klasbak Johny VB. en puike keeper Bart D. beslissend in spannende wedstrijd!

Met deze mentaliteit kunnen we veel ploegen aan!

Ploegopstelling:

Doel:  Bart D.

Achter:   Frans J. - Bart R. - Joeri Fl. - Louis B.

Midden:  Roel R. - Joris M. - Johny VB. - Joris D.

Voor:   Roger VB. - Gert VdE.

Res.: Luc J. - Davy L. - Stefan L.

Doelptn.:  Joeri Fl. - Johny VB. - Davy L. - Roel R.


 

Woensd. 19/03/14:   Vet. L.S.K.  -  KWB Kattenbos:  8 - 2

Ideale opwarmer voor het nieuwe seizoen!

Gelukkig had KWB kattenbos een voltallige ploeg en kon er een goed potje voetbal gespeeld worden!

Voor de seizoensopener tegen KWB Kattenbos kon coach Joris D. rekenen op 11 effectieven, dus geen problemen, iedereen mocht starten. Aanvankelijk was het een gelijk opgaande wedstrijd met langs beide zijden nogal veel onnodig balverlies. KWB Kattenbos versierde zelfs de eerste mooie doelkans. Na eentijdsvoetbal tussen een vijftal spelers mocht Roel R. onze vets van dichtbij op voorsprong trappen. Even later, een verwarde fase voor het KWB-doel en Joris M. kon de 2-0 binnen leggen. Nog te vermelden het afstandsschot van Joris D. op de deklat en een pantersprong van doelman Bart D. die op een vrije trap, de bal uit de kruising haalde à la Jean-Marie.

Na rust viel de 3-0 te vlug en liet KWB de kopjes hangen zodat we moeiteloos uitliepen tot 5-0. Onze Nathan D. (maar vandaag voor KWB!) kon dan milderen met een afstandsschot en wanneer bezoeker Dennis onze keeper met een stifter verschalkte, leek een ommekeer in de maak. Roger VB bleef echter dollen met zijn tegenstander en scoorde na rusten 4 maal, Roel R. nog eenmaal en Stefan L. legde de eindstand vast op 8-2. Geert Cl. vierde zijn wederoptreden na een langdurige blessure met een degelijke prestatie. Kunnen we volgende week bevestigen tegen een sterkere tegenstander? (Olmen)

Ploegopstelling:

Doel:  Bart D.

Achter:   Louis B. - Geert Cl. - Joeri Fl. - Joris D.

Midden:  Luc J. - Joris M. - Gert VdE. - Roel R.

Voor:   Roger VB. - Stefan L.

Doelptn.:  Roger VB (4) - Roel R. (2) - Joris M. (1) - Stefan L. (1)Dond. 06/03/14:   Vet. L.S.K.  -  Glasbr. V. Moorsel:  9 - 4

Gezellige afsluiter van het zaalvoetbalseizoen (ook in het Heuvelhof!!!)

Onze ploeg (ook al waren we maar met 5) was echt te sterk (jongens wat misten we kansen!!!) en toch wasdoelman Bart D. de uitblinker!!!

Ploegopstelling:

Doel:  Bart D.

Achter:   Luc J. - Joris M.

Voor:   Joris D. - Johny VB.

Doelptn.:  Luc J. (3) - Joris M. (2) - Johny VB. (2) - Joris D. (2)


 

Dond. 20/02/14:   Vet. L.S.K.  -  C.S.U.:  9 - 6

Aarzelende start (0-1 en 1-2 achter) maar als de machine op toerental is en uitblinker Johny VB. van zijn "zwem"benen af is, uitspelen op klasse en routine!

Jonge en kort opzittende ploeg maakt het ons soms lastig, maar opportunist Joris M. (3 doelptn.) en puike doelman Bart D. (voorkomt ettelijke tegendoelpunten, maar steelt soms ook "te" veel de show!) stellen meer dan verdiende zege veilig. Nog 1 zaalvoetbalwedstrijd te gaan (zie boven!) en dan begint ons buitenseizoen. Misschien een ideale gelegenheid om ons "samen" voor te bereiden en na het aanmoedigen van de zaalvoetballers een lekker pintje te drinken in ons lokaal café Heuvelhof.

Ploegopstelling:

Doel:  Bart D.

Achter:   Luc J. - Joris M. - Johny VB.

Voor:   Joris D. - Stefan L.

Doelptn.:  Joris M. (3) - Luc J. (2) - Johny VB. (2) - Joris D. (1) - Stefan L. (1)


 

Dond. 06/02/14:   Vet. L.S.K.  -  Glasbr. Van Moorsel:  10 - 2

Eerste en laatste goal van zwakke bezoekers en wij 10 er tussenin!

Uitgezonderd onze uitstekende doelman (Bart D.) scoorde iedereen en "indiaan" (carnavalsgrapje aan de toog na de match!) Stefan L. zelfs 3 keer. Een bijpassende clip (zie boven) is hier dus zeker op zijn plaats. De "zware" nieuwjaarsreceptie was dus duidelijk goed verteerd.

Ploegopstelling:

Doel:  Bart D.

Achter:   Luc J. - Joris D. - Johny VB.

Voor:   Stefan L. - Joris M. - Davy L.

Doelptn.:  Stefan L. (3) - Luc J. (2) - Davy L. (2) - Johny VB., Joris D. en Joris M. (elk 1)


 

Dond. 16/01/14:   Vet. L.S.K.  -  Veritas:  4 - 7

Laatste 10 min. waren er teveel aan tegen deze op de counter spelende jonge ploeg!

Ondanks goede prestatie en uitstekende doelman 3-2 voorsprong niet kunnen vasthouden tot op het einde.

Ploegopstelling:

Doel:  Eric VH.

Achter:   Roger VB. - Luc J. - Joris D.

Voor:   Roy B. - Stefan L. - Joris M.

Doelptn.:  Roger VB. (2) - Stefan L. (2)